Valio Omenainen kinkkupiirakka
Omena on monikäyttöinen hedelmä, joka sopii niin makeisiin kuin suolaisiinkin ruokiin. Anna kinkkupiirakalle piristysruiske omenakuutioilla.
Ohje:
- Sekoita pehmeä voi, vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Lisää lopuksi vesi, sekoita.
- Voit tehdä piirakan joko irtopohjaiseen kakkuvuokaan (Ø 22 cm), jolloin siitä tulee korkeampi piiras (kuvassa) tai perinteiseen piirakkavuokaan (Ø 24 - 25 cm). Kakkuvuoka: Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Painele taikina pohjalle ja reunoille n. 2 - 3 cm:n korkeuteen. Piirakkavuoka: Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
- Siirrä piirakkapohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli.
- Kuumenna voi paistinpannulla. Lisää kinkku ja sipuli. Paista, kunnes sipuli on kuullottunut.
- Raasta juusto. Kuori ja kuutioi omena(t), n. 1 x 1 cm.
- Sekoita ruokakerma ja munat kulhossa.
- Levitä kinkku-sipuliseos vuoan pohjalle. Kaada päälle kerma-munaseos.
- Ripottele päälle kuutioitu omena ja sitten juustoraaste.
- Paista uunin ala- / keskitasolla 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kypsä.
- Tarjoa piirakka vielä hieman lämpimänä iltapala- tai kahvipöydässä, illanistujaisissa tai lounaana salaatin kera.
Ainekset
POHJA | |
125g | Valio voita |
2dl | vehnäjauhoja |
1dl | kaurahiutaleita |
1rkl | kylmää vettä |
TÄYTE | |
200g | saunapalvikinkkua |
1(100g) | sipuli |
1rkl | Valio voita |
100g | Valio Oltermanni® Cheddar juustoa |
1-2(200g) | omenaa |
1prk(2,5dl) | Valio ruokakermaa Pippuripekka pippurijuusto |
2 | kananmunaa |