Valio pähkinäsuklainen kirsikkakääretorttu
Kaikille tuttu kääretorttu on kahvipöydän herkku, joka kantaa vuosikymmenestä toiseen. Nyt täytteissä maistuvat herkullinen kirsikka ja sille makuparina suklainen pähkinälevite. Kirsikkahillon lisääminen täytteeseen tuo raikkaan lisän leivonnaiseen, mutta ei ole välttämätöntä maukkaan kirsikkarahkan ansioista.
Ohje
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos vaahtoon nuolijalla sekoittaen.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Kypsennä uunin keskiosassa 10 - 12 min.
- Kumoa pohja pähkinäjauheella tai sokerilla sirotellulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi, mutta jätä se suojaksi torttupohjalle, ettei pohja ei kuivahda.
- Nosta suklaa-pähkinälevite esim. lämpimään vesihauteeseen, että se notkistuu kunnolla. Yhdistä joukkoon pähkinärouhe.
- Levitä torttupohjalle ensin suklaa-pähkinälevite.
- Sekoita kirsikkahillo kirsikkarahkan joukkoon. Lisää torttupohjalle jättäen n. 2 cm toisesta reunasta ilman täytettä. Rullaa leivinpaperin avulla levy rullaksi niin, että täyttämätön reunaosa jää alasaumaksi. Nosta torttu kylmään, kunnes tarjoillaan.
Ainekset
15 viipaletta | |
4 | kananmunaa |
1½dl | sokeria |
4rkl | kaakaojauhetta |
½dl | vehnäjauhoja |
½dl | perunajauhoja |
1tl | leivinjauhetta |
VÄLIIN JA PÄÄLLE | |
3prk (à 200g) | Valio maustettua rahkaa kirsikka |
1dl | kirsikkahilloa |
250g | suklaa-pähkinälevitettä, esim. Nutella |
½-1dl | hasselpähkinärouhetta |
PINNALLE | |
hasselpähkinäjauhetta |