Valio piimäjuustokakku
Raikas piimäjuustokakkakku tuo kielelle lapsuuden makumuistot. Kaurainen pohja, piimä, mustikat ja kardemumma ovat lempeä makuyhdistelmä. Koristeluun sopii marjojen lisäksi rouhittu valkosuklaa ja kuusenkerkkä.
Ohje
- Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla pohjustetun ø 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita kylmään odottamaan täytettä.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Soseuta jäiset/kohmeiset mustikat sauvasekoittimella. Lisää joukkoon piimä, tuorejuusto ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
- Kuumenna mustikkamehu ja sulata siihen pehmenneet liivatelehdet. Sekoita mehu-liivateseos piimä-tuorejuustoseokseen.
- Lusikoi piimätäyte keksipohjalle ja anna hyytyä kylmässä yön yli.
- Koristele tuoreilla pensasmustikoilla, valkosuklaalla ja kuusenkerkillä.
Ainekset
8 annosta | |
POHJA | |
200g | digestivekeksejä, täysjyvä |
75g | Valio voita |
TÄYTE | |
5 | liivatelehteä |
½dl | Valio Hedelmätarha® luomumustikkamehua |
200g | pakastemustikoita |
3dl | Valio piimää |
1rasia (200g) | Valio Viola® vanilja tuorejuustoa |
1dl | sokeria |
½tl | kardemummaa |
PINNALLE | |
100g | pensasmustikoita |
valkosuklaalastuja | |
kuusenherkkiä tai rosmariinia |