valio piimäjuustokakku

Valio piimäjuustokakku

Raikas piimäjuustokakkakku tuo kielelle lapsuuden makumuistot. Kaurainen pohja, piimä, mustikat ja kardemumma ovat lempeä makuyhdistelmä. Koristeluun sopii marjojen lisäksi rouhittu valkosuklaa ja kuusenkerkkä.


Ohje

  • Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla pohjustetun ø 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita kylmään odottamaan täytettä.
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  • Soseuta jäiset/kohmeiset mustikat sauvasekoittimella. Lisää joukkoon piimä, tuorejuusto ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
  • Kuumenna mustikkamehu ja sulata siihen pehmenneet liivatelehdet. Sekoita mehu-liivateseos piimä-tuorejuustoseokseen.
  • Lusikoi piimätäyte keksipohjalle ja anna hyytyä kylmässä yön yli.
  • Koristele tuoreilla pensasmustikoilla, valkosuklaalla ja kuusenkerkillä.
HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä

Ainekset

8 annosta
POHJA
200g digestivekeksejä, täysjyvä
75g Valio voita
TÄYTE
5 liivatelehteä
½dl Valio Hedelmätarha® luomumustikkamehua
200g pakastemustikoita
3dl Valio piimää
1rasia (200g) Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
1dl sokeria
½tl kardemummaa
PINNALLE
100g pensasmustikoita
valkosuklaalastuja
kuusenherkkiä tai rosmariinia

 

 

 

Kokeile myös

 

Valio Mökkikakku

Lue
 

Atria Kassleria ja grillattua kurkkua

Lue
 

Arla grillattu perunasalaatti

Lue
HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä