Raikas piimäjuustokakkakku tuo kielelle lapsuuden makumuistot. Kaurainen pohja, piimä, mustikat ja kardemumma ovat lempeä makuyhdistelmä. Koristeluun sopii marjojen lisäksi rouhittu valkosuklaa ja kuusenkerkkä.
Ohje
Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla pohjustetun ø 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita kylmään odottamaan täytettä.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Soseuta jäiset/kohmeiset mustikat sauvasekoittimella. Lisää joukkoon piimä, tuorejuusto ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
Kuumenna mustikkamehu ja sulata siihen pehmenneet liivatelehdet. Sekoita mehu-liivateseos piimä-tuorejuustoseokseen.
Lusikoi piimätäyte keksipohjalle ja anna hyytyä kylmässä yön yli.
Koristele tuoreilla pensasmustikoilla, valkosuklaalla ja kuusenkerkillä.