Valio Red velvet nakukakku

Valion syvänpunainen ja samettinen Red velvet -kakku ei kaipaa monimutkaisia koristeita. Yksinkertainen tuorejuustokuorrutus paljastaa kakun punaiset reunat ja mehevöittää entisestään tätä kostean pehmeää kakkua.

Ohje: 

  • Ohje on tehty käyttämällä Valio Kiehu™ maitojuomaa, joka ei pala helposti pohjaan. Siksi ruoanlaitto on sillä vaivattomampaa.
  • Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää Oivariini, munat, etikka ja elintarvikeväri. Vatkaa hyvin sekaisin.
  • Kuumenna maitojuoma kiehuvaksi. Kaada taikinan joukkoon samalla voimakkaasti vatkaten. Vatkaa vielä muutama min.
  • Jaa taikina kahteen leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (ø 23 cm). Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa 25 min. Anna jäähtyä.
  • Vaahdota tuorejuusto, kerma ja tomusokeri. Siirrä täyte pursotuspussiin, leikkaa kärkeen n. ø 1 cm:n kokoinen aukko. Pursota puolet täytteestä kakkupohjien väliin ja loppu kakun pinnalle. Pursota pinnalle ulkoreunasta alkaen rivi kerrallaan vieri viereen palloja. Vedä lusikan pesällä pallot litteiksi sisäreunasta kakun sisäosaa kohti. Pursota uusi rivi palloja hiukan edellisen rivin päälle. Pursota keskelle muutama pallo.
HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä
12-annosta

Ainekset

KAKKUPOHJA

5 dl vehnäjauhoa
4 dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
2 dl Valio Oivariini® juoksevaa
2 kananmunaa
1 rkl valkoviinietikkaa
3 dl Valio Kiehu® maitojuomaa
  punaista elintarvikeväriä

TÄYTE JA KUORRUTUS

2 ras Valio Viola® tuorejuustoa (200g)
2 dl Valio kuohukermaa
2 dl tomusokeria

Kokeile myös

 

Valio Mökkikakku

Lue
 

Atria Kassleria ja grillattua kurkkua

Lue
 

Arla grillattu perunasalaatti

Lue
HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä