Valio roomalainen pizza tonno

Valio roomalainen pizza tonno

Roomassa syödään kahta erityyppistä pizzaa: pyöreää ja todella ohutta pizza romanaa ja paksumpipohjaista pizza al tagliota. Paksupohjainen levypizza tarjoillaan suorakaiteen muotoisina paloina ja niissä on usein focaccia tyylinen paksu pohja. Täytteet ovat yksinkertaisia.


Ohje

  • Mittaa kulhoon jauhot, kuivahiiva ja suola. Sekoita. Lisää päälle 41-asteinen vesi.
  • Vaivaa taikinaa kunnolla n. 5 min, kunnes se on kimmoisa ja irtoaa kulhon reunoista.
  • Lisää joukkoon oliiviöljy. Vaivaa vielä hetki.
  • Anna taikinan kohota peitettynä vedottomassa paikassa n. 1 h.
  • Taputtele taikina leivinpaperoidulle uunipannulle. Levitä pinnalle crème fraîche sekä juustomuru. Valuta tonnikalat ja levitä juuston päälle. Lisää vielä ohueksi suikaloitu punasipuli ja kaprikset.
  • Paista uunissa 250 asteessa n. 15 min. Viimeistele valmis pizza oliiviöljyllä.
HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä

Ainekset

1 uunipannullinen
7½dl vehnäjauhoja
2 pussia (11g) kuivahiivaa
1½tl suolaa
4dl vettä
1dl oliiviöljyä
TÄYTTEET
1prk (150g) Valio crème fraîchea
1pss (350g) pizzajuustoa
2prk (á 200/150g) tonnikalaa öljyssä, MSC-sertifioitu
1 punasipulia
1prk (50/35g) kapriksia valutettuna
LISÄKSI
oliiviöljyä

 

 

 

Kokeile myös

 

Valio Mökkikakku

Lue
 

Atria Kassleria ja grillattua kurkkua

Lue
 

Arla grillattu perunasalaatti

Lue
HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä