Valio roomalainen pizza tonno

Valio roomalainen pizza tonno

Roomassa syödään kahta erityyppistä pizzaa: pyöreää ja todella ohutta pizza romanaa ja paksumpipohjaista pizza al tagliota. Paksupohjainen levypizza tarjoillaan suorakaiteen muotoisina paloina ja niissä on usein focaccia tyylinen paksu pohja. Täytteet ovat yksinkertaisia.


Ohje

  • Mittaa kulhoon jauhot, kuivahiiva ja suola. Sekoita. Lisää päälle 41-asteinen vesi.
  • Vaivaa taikinaa kunnolla n. 5 min, kunnes se on kimmoisa ja irtoaa kulhon reunoista.
  • Lisää joukkoon oliiviöljy. Vaivaa vielä hetki.
  • Anna taikinan kohota peitettynä vedottomassa paikassa n. 1 h.
  • Taputtele taikina leivinpaperoidulle uunipannulle. Levitä pinnalle crème fraîche sekä juustomuru. Valuta tonnikalat ja levitä juuston päälle. Lisää vielä ohueksi suikaloitu punasipuli ja kaprikset.
  • Paista uunissa 250 asteessa n. 15 min. Viimeistele valmis pizza oliiviöljyllä.
HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä

Ainekset

1 uunipannullinen
7½dl vehnäjauhoja
2 pussia (11g) kuivahiivaa
1½tl suolaa
4dl vettä
1dl oliiviöljyä
TÄYTTEET
1prk (150g) Valio crème fraîchea
1pss (350g) pizzajuustoa
2prk (á 200/150g) tonnikalaa öljyssä, MSC-sertifioitu
1 punasipulia
1prk (50/35g) kapriksia valutettuna
LISÄKSI
oliiviöljyä

 

 

 

Kokeile myös

 

Valio Mökkikakku

Lue
 

Atria Kassleria ja grillattua kurkkua

Lue
 

Arla grillattu perunasalaatti

Lue
HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä

Suomen vahvimmat platina