Roomassa syödään kahta erityyppistä pizzaa: pyöreää ja todella ohutta pizza romanaa ja paksumpipohjaista pizza al tagliota. Paksupohjainen levypizza tarjoillaan suorakaiteen muotoisina paloina ja niissä on usein focaccia tyylinen paksu pohja. Täytteet ovat yksinkertaisia.
Ohje
Mittaa kulhoon jauhot, kuivahiiva ja suola. Sekoita. Lisää päälle 41-asteinen vesi.
Vaivaa taikinaa kunnolla n. 5 min, kunnes se on kimmoisa ja irtoaa kulhon reunoista.
Lisää joukkoon oliiviöljy. Vaivaa vielä hetki.
Anna taikinan kohota peitettynä vedottomassa paikassa n. 1 h.
Taputtele taikina leivinpaperoidulle uunipannulle. Levitä pinnalle crème fraîche sekä juustomuru. Valuta tonnikalat ja levitä juuston päälle. Lisää vielä ohueksi suikaloitu punasipuli ja kaprikset.
Paista uunissa 250 asteessa n. 15 min. Viimeistele valmis pizza oliiviöljyllä.