Simatortut
Runebergin torttuvuoat käyttöön ja simatortut uuniin. Helmikuun kansallisherkku luo pohjan tälle kirpakan sitruunaiselle vappusuosikille, jonka kostutuksessa voi hyödyntää simaa ja pääosaa näyttelee sitruunakreemi.Ohje
- Sulata voi. Sekoita joukkoon sokerit ja munat.
- Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan kerman kanssa vuorotellen.
- Annostele taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin runebergintorttuvuokiin tai kertakäyttöisiin alumiinivuokiin. Voit myös käyttää muffinipeltiä tai muffinssivuokia.
- Paista 175 asteessa n. 20 min. Jäähdytä.
- Kostuta tortut upottamalla simaan.
- Poista tortuista keskiosaa hiukan poraamalla esim. omenaporalla. Lisää sitruunakreemiä koloon ja leivonnaisten pinnalle. Yhdistä tomusokeri ja sen verran vettä, että saat sopivan notkean seoksen. Pursota sitruunasilmän ympärille.
- Koristele kukilla.
Ainekset (12kpl)
| 200g | Valio voita |
| 1,5dl | Sokeria |
| 2 | Kananmunaa |
| 1dl | Valio Keittiön kuohukermaa |
| 3,5dl | Vehnäjauhoja |
| 1dl | Mantelirouhetta |
| 0,5dl | Rusinoita |
| 1,5dl | Leivinjauhetta |
| 1,tl | Kardemummaa |
Koristeluun: |
|
| 200g | Valio sitruunakreemiä |
| 1dl | Tomusokeria |
| 1,5tl | Kylmää vettä |
Kostutukseen: |
|
| 2dl | Simaa |




