Suklaa-hasselpähkinäkakku
Suklaa-hasselpähkinäkakku on mehevän suklainen, aromikkaan hasselpähkinäinen ja silti raikas maustetun rahkan ansiosta. Kakku on helppotekoinen ja koristelu sujuu muutamassa silmänräpäyksessä, näistähän me tykätään!Ohje
- Hienonna keksit, lisää joukkoon sulatettu voi ja hasselpähkinärouhe.Paahda sämpylät ja pekonit pannulla tai 225 asteisessa uunissa. Sämpylät paahtuvat pekoneita nopeammin.
- Pingota leivinpaperi ø 20 cm irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin. Painele keksiseos pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Laita liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.
- Lusikoi suklaalevite kulhoon, purkin reunoille saa jäädä hiukan levitettä, se käytetään koristelussa.
- Vatkaa joukkoon maustettu rahka. Sulata liivatteet kiehuvan kuumaan kahvi- tai maitotilkkaan ja sekoita täytteeseen. Vaahdota lopuksi kerma ja nostele täytteen joukkoon.
- Levitä täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään väh. 2 tunniksi.
- Sulata suklaa ja lusikoi siitä leivinpaperille pieniä kolikon kokoisia täpliä, vedä lusikan pesällä yhdeltä reunalta paperia pitkin, jotta kuvio leviää. Anna jähmettyä jääkaapissa.
- Koristele kakku. Sulata levitepurkin reunoille jäänyt levite mikrossa ja valuta ohuena nauhana kakun reunalle. Ripottele päälle rouhittua hasselpähkinää ja paina suklaakoristeet viimeistelyksi.
Ainekset (8 palaa)
POHJA | |
175g | keksejä, Bastogne |
75 g | Valio Eila® voita |
1 dl | Hasselpähkinärouhetta |
TÄYTE |
|
3 kpl | Liivatelehteä |
350 g | Suklaa-pähkinälevitettä |
200 g | Valio Keittiön maust. rahka Irish cream&coffee |
2 rkl | Kahvia tai maitoa |
2 dl | Valio Keittiön kuohukermaa |
KORISTELUUN |
|
20 g | Tummaa suklaata |
2,5 rkl | Hasselpähkinää |