Valio suklaamoussekakku

Suklaamoussekakku on klassinen jokapaikan höylä. Suklaamoussen pohjan muodostaa keltuais- ja valkuaisvaahto, eikä hyydytysainetta tarvita, sillä suklaa jähmettää moussen jäähtyessään. Kakku on rakenteeltaan kuohkea, mutta tuhti, joten yhdestä kakusta riittää isommallekin porukalle.

Ohje: 

  • Sekoita pohjan ainekset. Kaada leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 23 cm).
  • Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä, älä irrota vuoasta.
  • Erottele keltuaiset ja valkuaiset erillisiin kulhoihin.
  • Vatkaa valkuaiset ja ½ sokeria, keltuaiset ja ½ dl sokeria sekä kerma ja crème fraîche yhdistettynä vaahdoksi. Jos vaahdotat tässä järjestyksessä, ei vatkaimen teriä tarvitse puhdistaa välissä.
  • Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
  • Yhdistä suklaa vatkaten keltuaisvaahtoon. Sekoita joukkoon kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Kaada vuokaan. Peitä ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  • Poista kakku vuoasta, koristele pinta suklaarouheella ja nonparellilla tai vaikka suklaakaramelleilla.
HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä
15 palaa

Ainekset

MEHEVÄ SUKLAAPOHJA
3/4dl Valio Oivariini® juoksevaa
1kpll

Kananmuna

1dl Fariinisokeria
1dl Valio maitoa
1½dl vehnäjauhoa
1/2rkl Kaakaojauhetta
1tl Leivinjauhetta
SUKLAAMOUSSE
250g Tummaa leivontasuklaata
3kpl Kananmunaa
1dl Sokeria
1prk Valio kuohukermaa (3,3dl)
1prk Valio crème Fraîchea (150g)

Kokeile myös

 

Valio Mökkikakku

Lue
 

Atria Kassleria ja grillattua kurkkua

Lue
 

Arla grillattu perunasalaatti

Lue
HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä