Suklaamoussekakku on klassinen jokapaikan höylä. Suklaamoussen pohjan muodostaa keltuais- ja valkuaisvaahto, eikä hyydytysainetta tarvita, sillä suklaa jähmettää moussen jäähtyessään. Kakku on rakenteeltaan kuohkea, mutta tuhti, joten yhdestä kakusta riittää isommallekin porukalle.
Ohje:
- Sekoita pohjan ainekset. Kaada leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 23 cm).
- Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä, älä irrota vuoasta.
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset erillisiin kulhoihin.
- Vatkaa valkuaiset ja ½ sokeria, keltuaiset ja ½ dl sokeria sekä kerma ja crème fraîche yhdistettynä vaahdoksi. Jos vaahdotat tässä järjestyksessä, ei vatkaimen teriä tarvitse puhdistaa välissä.
- Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
- Yhdistä suklaa vatkaten keltuaisvaahtoon. Sekoita joukkoon kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Kaada vuokaan. Peitä ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Poista kakku vuoasta, koristele pinta suklaarouheella ja nonparellilla tai vaikka suklaakaramelleilla.
15 palaa
Ainekset
| MEHEVÄ SUKLAAPOHJA | |
| 3/4dl | Valio Oivariini® juoksevaa |
| 1kpll | Kananmuna |
| 1dl | Fariinisokeria |
| 1dl | Valio maitoa |
| 1½dl | vehnäjauhoa |
| 1/2rkl | Kaakaojauhetta |
| 1tl | Leivinjauhetta |
| SUKLAAMOUSSE | |
| 250g | Tummaa leivontasuklaata |
| 3kpl | Kananmunaa |
| 1dl | Sokeria |
| 1prk | Valio kuohukermaa (3,3dl) |
| 1prk | Valio crème Fraîchea (150g) |




