Mehevän pehmeä vegaaninen pullakakku täytetään kasvipohjaisella vaniljatäytteellä ja kootaan vuokaan bostonkakun tyyliin.
Ohje:
- Lämmitä kaurajuoma 42-asteiseksi. Lisää kuivahiiva, sokeri ja mausteet , sekoita. Lisää puolet jauhoista ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää öljy. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Valmista täyte: Vatkaa Bake & Dessert ja tärkkelys tasaiseksi.
- Kauli kohonneesta taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Levitä sille vaniljatäytettä. Kääri taikinalevy rullaksi. Jätä saumakohta alapuolelle. Leikkaa rulla terävällä veitsellä n. 8 viipaleeksi. Laita viipaleet kakkuvuokaan. Kohota liinan alla.
- Paista pulla uunin keskiosassa 200 asteessa n. 30 min tai kunnes kypsä.
1 pullakakku
Ainekset
3 dl | Valio Oddlygood® kaurajuomaa gluteeniton |
1 pss | kuivahiivaa |
1 dl | sokeria |
1 tl | suolaa |
½ rkl | kardemummaa |
n. 7 dl | vehnäjauhoa |
½ dl | rypsiöljyä |
Vaniljarahkatäyte |
|
2 prk | Valio Oddlygood® Bake & Dessert vaniljaa |
1 rkl | maissitärkkelystä |