- Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Lisää liemi vähitellen ja mausta suolalla, paprikajauheella ja valkoviinillä. Keitä noin 10 minuuttia.
- Vatkaa kulhossa keltuaiset ja kerma. Kaada keitto vähitellen kulhoon ja vatkaa koko ajan.
- Lisää juustoraaste.
- Tarjoa mausteyrttien ja vaalean leivän, esimerkiksi patongin kanssa.
-Henkilöä+
Ainekset
5 rkl | voita |
6 rkl | vehnäjauhoja |
1 ½ l | lihalientä |
suolaa | |
paprikajauhetta | |
3 rkl | kuivaa valkoviiniä |
2 | keltuaista |
1 ½ dl | Juustoportin kuohukermaa |
2 dl | Juustoportin Viinitarhurin juustoa raastettuna |
Halutessasi lisää silputtuja yrttejä mausteeksi esim. persiljaa ja kirveliä. |