Kypärät ja jääkiekkohanskat

Luistelussa ehdoton turvallisuutta tuova varuste on päävammoilta suojaava luistelukypärä. Vaikka kypärää ei vaadita kaikissa luistelulajeissa, kuten muodostelmaluistelussa, suosittelevat ammattilaiset ja valmentajat voimakkaasti sen käyttämistä joka tilanteessa. Myös koululuisteluissa lasten luistelukypärä on pakollinen vakiovaruste.

Jos omistan jo pyöräilykypärän, voinko käyttää sitä myös jäällä? Hätätapauksessa kyllä, mutta yhtä tehokas suoja se ei ole. Luistelu- ja jääkiekkokypärät on suunniteltu niin, että suoja ylettyy myös takaraivon osumiin. Lisäksi pyöräilykypärää suositellaan vaihtamaan jokaisen kolhun jälkeen, kun taas luistelukypärä on tehty kestämään koviakin iskuja. Kypärää, varsinkin lasten jääkiekkokypärää, kiinnittäessä tulee huomioida tarkkaan, että hihnat ovat tukevasti kiinni niin, ettei kypärä pääsee liikkumaan päässä vapaasti. Löysä kypärä ei suojaa - se vain lisää tärähdyksen voimakkuutta.

Luistelukypärän ulkokuorta koskevat ennakkoluulot voi jättää suosiolla kotiin, sillä Halpahallin valikoimasta löydät varmasti juuri sinun persoonallisuuteesi sopivan luistelu- tai jääkiekkokypärän. Suositut ja luotettavat CCM kypärät tuovat taattua turvaa niin kokemattoman luistelijan ensivetoihin, kuin kokeneemmakin jäätaiturin koviin peleihin.

Jääkiekon pelikaukaloissa kypärä, sekä jääkiekkohanskat ovat vaadittu varuste. Jääkiekkohanskojen tärkeimpänä tehtävänä on suojata käsiä ja sormia saamasta koviakin iskuja. Hanskojen pehmusteet suojaavat niin käsiä, ranteita, että erityisesti myös sormia pelin aikana. Koot vaihtelevat eri valmistajien ja mallien välillä, joten hanskoja kannattaa kokeilla omiin käsiin ennen lopullista ostopäätöstä. Halpahallin valikoimasta löydät lasten jääkiekkohanskat, junior koon jääkiekkokäsineet ja aikuisten hanskat kovempaankin kaukalomatsiin.

Rajaa tuotteita
Rajaa tuotteita
Rajaukset
  1. Tyhjennä kaikki Tyhjennä kaikki
loader
Tarkastele Taulukkona Listana

Näkyvillä {{paging.pageOffset}}- {{paging.lastVisibleRecordNumber}} / {{paging.total}}

Sivu
Nouseva
  1. Loading....
    {{getFormattedData(product, 'brandi')}} {{getFormattedData(product, 'name')}}
    {{getFormattedData(product, 'stock_item.stock_label')}}
    Loppu varastosta
Emme löytäneet yhtään tuotetta.
Tarkastele Taulukkona Listana

Näkyvillä {{paging.pageOffset}}- {{paging.lastVisibleRecordNumber}} / {{paging.total}}

Sivu
Nouseva

Milloin kypärä olisi syytä vaihtaa uuteen?

Kypärä ei missään lajissa ole ikuinen varuste. Jääkiekkokypärän tai luistelukypärän vaihto tulee ajankohtaiseksi siinä kohtaan kun kypärä on selvästi kokenut kovia iskuja. Oma silmä ei välttämättä näitä halkeamia pinnalta erota, mutta pahimmassa tapauksessa seuraavassa tapaturmassa kypärä ei tuo enää suojaa, vaan pääsee halkeamaan kokonaan tämän pienen halkeama-alun vuoksi. Sisäosan pehmusteita ja eristemateriaaleja kuluttaa itse käyttö ja hiki. Jos näkyviä halkeamia tai suuria kulumakohtia kypärän sisäpuolelta löytyy, on aika päivittää luistelukypärä uuteen. Jääkiekkokypärän säännöllisen käyttäjän suositellaan vaihtavan kypärä ainakin viiden vuoden välein.

Mistä tietää, että jääkiekkohanskat ovat oikeaa kokoa?

Hyvät jääkiekkohanskat ovat materiaaliltaan ja rakenteeltaan sellaiset, että maila pysyy tiukasti otteessa ja mailaa on helppo käsitellä tiukoissakin pelitilanteissa. Hanskojen tarkoituksena on ennenkaikkea tehdä pelaamisesta turvallista ja suojata pahoilta vammoilta.

Oikeankokoisissa hanskoissa esitaivutetut sormet asettuvat mailan ympärille luontevasti ja niin, että mailan käsittely pysyy helppona. Sormenpäihin tulisi jäädä riittävästi liikkumisvaraa - kuitenkin enintään vain noin 5 mm. Esimerkiksi kanadalaisen CCM -merkin jääkiekkohanskat ovat valmiiksi muotoiltu sormista niin, että maila pysyy niissä mahdollisimman hyvässä asennossa. Huomioithan, että jääkiekkohanskojen koot voivat erota eri valmistajien välillä.

Hae ensimmäiset jääkiekkohanskasi Halpahallin lähimmästä myymälästä, tai tilaa ne näppärästi verkkokauppamme kautta. Valikoimasta löydät myös lasten jääkiekkokypärät ristikolla, aikuisten luistelukypärät, tyttöjen luistelukypärät ja CCM -merkin kypärät. Kurkkaa myös talviurheilun valikoimamme muut luisteluvarusteet, ja pelitarvikkeet.

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä