Biojätteen kompostointi on suositumpaa kuin koskaan!

Biojätteen kompostointi on suositumpaa kuin koskaan!

Suomen jäteuudistus ja kompostoinnin vaikutukset

Suomen jätelaki on kokenut merkittäviä muutoksia, jotka tekevät biojätteen erottelusta pakollista yli 10 000 asukkaan taajamissa sijaitsevissa kiinteistöissä – myös omakotitaloissa – alkaen heinäkuusta 2024.

Biojätteen käsittelyn vaihtoehdot

Biojätteen käsittelyyn on kaksi päävaihtoehtoa:

  • Erilliskeräys: Tilaa biojätteen nouto kotiisi. Tämä lisää yhden jäteastian kotisi jätekatokseen ja tyhjennyksen hinta vaihtelee noin 5−35 euroa per kerta.
  • Kompostointi: Säästä merkittävästi kompostoimalla, jopa 130−780 euroa vuodessa! Kompostointi on ympäristöystävällinen tapa käsitellä biojätettä, ja syntyvää multaa voi käyttää omassa puutarhassa.

Kompostorit yhä suositumpia

Kompostorien kysyntä on kasvanut viime aikoina merkittävästi Suomessa. Erityisesti lämpökompostorit ovat nousseet suosioon kotitalouksissa niiden tehokkuuden ja helppokäyttöisyyden ansiosta.

Jenni Velin, HalpaHallin kodin ja vapaa-ajan tuotteiden ostaja, jakaa kokemuksiaan markkinoiden muutoksista: - Odotin talvimyynnin olevan hiljaisempaa, mutta kuluttajat osoittivat luulon vääräksi. Kompostorit ovat käyneet kaupaksi ennennäkemättömällä nopeudella, mikä kertoo selkeästi siitä, kuinka tietoisuus kestävistä ratkaisuista on lisääntynyt kuluttajien keskuudessa!

Tehokkaita ja tilaa säästäviä kompostointiratkaisuja on tarjolla pienempiinkin tiloihin. - Myös tähän tarkoitukseen sopivien bokashi-kompostorien myynti on vilkastunut, Jenni lisää.  

Vinkkejä kompostointiin

Kompostointi voi tuntua haastavalta alussa, mutta näillä vinkeillä pääset hyvään alkuun!

Aloita pienesti: Valitse pienempi kompostori ja laajenna järjestelmää tarpeen mukaan.

Sijoitus on tärkeä: Varmista, että kompostori on helposti saavutettavissa mutta ei liian lähellä asuintiloja.

Seuraa ohjeita: Noudata kompostorin mukana tulevia ohjeita saadaksesi parhaat tulokset.

Jäteuudistus on tärkeä askel kohti kestävämpää tulevaisuutta, ja HalpaHalli auttaa sinua mukautumaan uusiin vaatimuksiin.

 


Liittyvät tuotteet
HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä