HalpaHallin laatutiimi paneutuu laatuun ja vastuullisuuteen

HalpaHallin laatutiimi paneutuu laatuun ja vastuullisuuteen

HalpaHallin laatutiimi paneutuu laatuun ja vastuullisuuteen

Laatutiimin jäsen, mallimestari Leena Lalli-Kantola tarkistaa HalpaHallin omaan mallistoon kuuluvan naisten mekon valmistusteknisen laadun ja materiaalin ennen tuotannon aloittamista.

- Meidän tavoitteenamme on, ettei asiakkaiden tarvitse olla huolissaan laatu- ja vastuullisuusasioista meillä asioidessaan, sanoo HalpaHallin laatupäällikkö ja laatutiimin vetäjä Minna Myllykangas.
HalpaHallin laatutiimi toimii HalpaHallin hankinnan tukena varmistamassa, että HalpaHalli voi tarjota asiakkailleen turvallisia, vaatimusten mukaisia ja vastuullisesti valmistettuja tuotteita.
- Se edellyttää meiltä eri tuoteryhmien kansallisten ja EU-tason vaatimusten tuntemusta. Lisäksi on tärkeää tuntea tavarantoimittajat ja toimitusketjun eri osapuolet mahdollisimman hyvin. Tänä aikana tuotteiden alkuperän tuntemisen merkitys korostuu entisestään, Myllykangas kertoo.

Laatutiimillä riittää runsaasti työsarkaa muun muassa HalpaHallin omien Private label-merkkien parissa. Ajantasaisten vaatimusten lisäksi on oltava perillä tulevista tuotekohtaisista vaatimuksista, koska hankintapäätöksen jälkeen on vielä pitkä matka, ennen kuin tuote on kivijalkakaupassa tai verkkokaupassa asiakkaan ostettavissa.

Toimitusketjun eri osapuolten ja HalpaHallin omien hankintatiimien lisäksi laatutiimi tekee yhteistyötä viranomaistahojen, kuten Tullin, Tukesin ja Ruokaviraston kanssa.

Vastuullisuustavoitteet ohjaavat tavarantoimittajien valintaa

Laatutiimin työpäiviin mahtuu paljon hoidettavia asioita: pitää järjestää uusien tuotteiden testauksia, laatia vaatimustenmukaisuusvakuutuksia, tuottaa Private Label -tuotteiden pakkausmerkintöjä ja käyttöohjeita, varmistaa vaatteiden oikeat mitoitukset, järjestää riskimaatoimitusten osalta tavaraerätarkistukset ennen laivausta, hoitaa rahti- ja huolintatilauksia, tarkistaa asiakirjoja, hakea tullinimikkeitä jne.

Lakisääteisten vaatimusten lisäksi HalpaHallilla on yhtiön omat vastuullisuustavoitteet.
- Meillä on esimerkiksi eettinen ohjeistus Code of Conduct, jota noudatamme itse ja jonka noudattamista edellytämme kaikilta tavarantoimittajilta. Code of Conductin ja tavarantoimittajasopimusten avulla pyrimme varmistamaan, että tavarantoimittajamme ja heidän alihankkijansa ovat sitoutuneet samoihin arvoihin ja tavoitteisiin kuin me, Minna Myllykangas sanoo.
- Tavarantoimittajavalinnoissa kiinnitämme erityistä huomiota tuotteiden ja materiaalien alkuperän jäljitettävyyteen ja vastuullisuuteen. Vastuullisuustavoitteiden kehittäminen, seuraaminen ja raportointi ovatkin yksi keskeisimpiä laatutiimin tehtäviä.

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä