Ilmatäytteiset ulkoporealtaat – Ostajan opas

Ilmatäytteiset ulkoporealtaat – Ostajan opas

Millaiselle paikalle ilmatäytteinen poreallas kannattaa sijoittaa?

Ennen kuin hankit poreallasta omalle kotipihallesi, kannattaa miettiä, mihin poreallas sijoitetaan. Paikkaa miettiessä on hyvä ottaa huomioon seuraavat asiat:

  • aurinkoinen paikka vähentää veden lämmittämisen tarvetta
  • tuulensuoja vähentää veden haihtumista ja veden viilenemistä
  • älä sijoita lehtipuiden tai -pensaiden lähelle – näin vähennät altaan roskaantumista
  • tasainen alusta
  • riittävästi tilaa altaan ympärillä, jolloin altaan huoltaminen on helppoa

Lisäksi huomiota kannattaa kiinnittää myös siihen, voiko tyhjennysvesiä päästää altaan lähelle ja riittääkö sähköjohdon pituus altaan pumpun käynnissä pitämiseen.

 

Ilmatäytteinen ulkoporeallas on helppo koota, huoltaa ja säilyttää.

 

Minkä kokoinen poreallas ulkokäyttöön kannattaa valita?

Pienimpään myynnissä olevaan ulkoporeallasmalliimme mahtuu yhtä aika kylpemään kolme ja suurimpaan 6 henkilöä.

Kun mietit, minkä kokoinen ulkoporeallas juuri sinulle sopii, pohdi mihin käyttötarkoitukseen poreallas on tulossa. Onko se lapsien vesileikkipaikka? Illanistujaisten vetonaula? Vai rauhoittumisen ja rentoutumisen paikka yhdelle ihmiselle kerrallaan?

Jos kylpemässä on yleensä useampi henkilö kerrallaan, suosittelemme valitsemaan porealtaan, johon jää yksi ylimääräinen paikka vapaaksi. Porealtaat kun tuppaavat houkuttelemaan kyläilijöitä paikalle!

Jos kylpemässä on kerrallaan vain yksi henkilö, niin silloin valinta voi huoletta kohdistua pienempiin 2–3 hengen malleihimme.  

 

Mikä ero on paljulla ja ulkoporealtaalla?

Suurimmat erot paljun ja ulkoporealtaan välillä ovat lämmitettävyys sekä veden käyttö. Paljussa vesi lämpenee puilla, ulkoporealtaassa sähköllä. Ulkoporealtaassa vettä ei tarvitse tyhjentää käytön jälkeen. Paljuun sen sijaan ei voi jättää vettä seisomaan.

Ilmatäytteisen ulkoporealtaan säilytys vaatii myös huomattavasti vähemmän tilaa kuin paljun. Kun poreallas on tyhjennetty, mahtuu se hyvin esimerkiksi sisävarastoon, kun taas paljua on usein käytännöllisintä säilyttää ulkona.

 

Miten ilmatäytteinen ulkoporeallas kootaan?

Bestwayn porealtaissa on kaikissa helppo moottorikäyttöinen ilmapumppu. Tyhjä allas levitetään halutulle paikalle, laitetaan ilmapumppu päälle ja allas nousee käyttökuntoon kuin itsestään.

Kun allas on pystyssä, veden voi lisätä altaaseen esimerkiksi puutarhaletkulla. Altaassa on vedenlämmitin, joka sekä lämmittää veden että pitää sen lämpimänä.

 

Miten veden lämpöä säädellään ulkoporealtaissa?

Bestwayn ulkoporealtaissa veden peruslämmön voi halutessaan ohjelmoida alemmaksi. Kun kylpyhetki koittaa, veden lämpötilaa voi alkaa nostamaan pari tuntia ennen h-hetkeä. Joissakin malleissa veden lämpötilan säädöt voi tehdä myös WiFi-yhteyden avulla omalla puhelimella.

 

Miten ulkoporeallas pidetään puhtaana?


Kansi pitää roskat poissa ulkoporealtaista
Kun allas ei ole käytössä, on suositeltavaa laittaa kansi ulkoporealtaan päälle. Tämä estää roskaantumisen lisäksi veden haihtumista.

Huuhtele varpaat ennen porealtaaseen astumista
Kun varaat ulkoporealtaan viereen pienen vesiastian, jossa kylpijät huuhtelevat varpaat ennen altaaseen astumista, vähennät tehokkaasti altaaseen kulkeutuvan hiekan määrää.

Muista vaihtaa suodatin
Kaikissa Bestwayn ulkoporealtaissa mukana on myös vesisuodatin, joka poistaa tehokkaasti pienet epäpuhtaudet vedestä. Suodatin kannattaa vaihtaa 3–4 kuukauden välein.

 

Kuinka usein ulkoporealtaan vesi vaihdetaan?

Ulkoporealtaan vesi kannattaa vaihtaa kokonaan 2–3 kertaa vuodessa – käytöstä riippuen. Samalla kannattaa pyyhkiä altaan sisäpinnat puhtaiksi.

Täytyykö ulkoporeallasta kloorata?

Bestwayn ulkoporealtaissa mukana tulee ChemConnect-annostelija, jonka avulla puhdistusaineiden – kuten kloorin tai aktiivihapen – lisääminen onnistuu helposti.

Jos tarkoituksena on kylpeä samassa vedessä useita kertoja, on huolehdittava veden puhtaana pysymisestä. Kun ulkoporeallas otetaan käyttöön ensimmäistä kertaa, on suositeltavaa tehdä vedelle shokkiklooraus. Tämän jälkeen riittää joko kloori- tai aktiivihappipohjaisen vedenhoitoaineen käyttö pitämään ylimääräiset bakteerikasvustot poissa porealtaan vedestä.

 

Mihin ulkoporealtaan tyhjennysvedet voi kaataa?

Ulkoporealtaiden tyhjennysvedet suositellaan joko kaadettavaksi jätevesiviemäriin tai imeytettäväksi maahan, omalle tontille.

Muistathan, että pohjavesialueella jäteveden imeyttäminen maahan on kuitenkin kiellettyä!

 

 

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä