Toiminnallisuus on kivaa leluissakin – pehmot voivat nykyään jopa flossata

Toiminnallisuus on kivaa leluissakin – pehmot voivat nykyään jopa flossata

Erilaista toiminnallisuutta ja itsetekemistä toivotaan nykyajan leluiltakin. HalpaHallin leluosaston ostaja Mari Niemonen kertoo, että asiakkaat ovat huomanneet miten paljon toiminnallisilla leluilla on leikkiarvoa.

- Suosiotaan kasvattavat yhä esimerkiksi hoidettavat lemmikit, radio-ohjattavat lelut sekä ohjelmoitavat pienimuotoiset robotit. Jotkut lelut osaavat nyt jopa flossata. Myös aakkosauto on erinomainen esimerkki kehittävästä, ja opettavaisesta lelusta.

- Lemmikkilelut voivat liikkua jollain tapaa itse, kun niitä oikein hoitaa. Radio-ohjattavien tuotteiden kirjo kasvaa jatkuvasti: nyt valikoimassa on muun muassa radio-ohjattavia traktoreita, työkoneita ja vaikkapa hämähäkkejä ja liskoja! Brion kauko-ohjattavaa suositellaan jopa jo 2-vuotiaista alkaen. 

Legojen kestosuosio jatkuu. Legothan ovat myös kehittäviä esimerkiksi sorminäppäryyden osalta. Niemosen mukaan myös yllätyksellisyys on loppuvuoden lelukaupan tärkeä sana.

- Kun vaikkapa nukkea kylvetetään vedessä, on yllätyksellistä seurata millaiseksi nukke muuttuu. Myynnissä on myös lelukissoja ja -koiria, jotka osaavat itse avata lelulaatikon, kun vain tietyn osan laatikosta repäisee auki.

Mari Niemonen odottaa myös palapelien sekä erilaisten lautapelien hyvää menekkiä.

- Kevään aikana palapeleistä tuli jopa pulaa, mutta nyt niitä on saatu myyntiin mukavasti. Lautapelejä on myös hankittu aiempaa selvästi enemmän, ja mikäs sen mukavampaa yhdessäoloa, kuin pelata lautapelejä isommallakin porukalla. Esimerkiksi Afrikan Tähti tekee uutta paluuta, ja yksi loppuvuoden suosikki tulee varmaan olemaan Haluatko miljonääriksi junior -peli.

Hänen mukaansa tv:n lastenohjelmien kautta tulee myös paljon lasten lelutoiveita.

- Vaikkapa Ryhmä Haun suosio on taattu. Myös Palomies Samista jälkikasvu tietää paljon. Disney Channelia katsoessa lelutoiveiden määrä kasvaa myös melkoisesti, Niemonen nauraa.

Lelujen asiantuntija uskoo, että Vuoden lelu -kilpailussa menestyneet ovat erittäin kysyttyjä lähiviikkoina: Esimerkiksi Vuoden hahmoleikkikaluksi valittiin noin 40 cm:n kokoisen auton mukana tuleva Tots-erikoisnukke. Autoon saa valot ja voi ihastella miten hienolta nukke näyttää valoissa. Auton takaosa on käännettävissä vaikkapa uima-altaaksi tai tanssilattiaksi. Toiminnallisuutta siis!

Vuoden innovaatiolelun tittelin sai kimalteleva yksisarvinen rannekoru. Aivan uudenlainen lelu on myös Laser 360 blaster -setti: Siinä voi käydä leikkimielistä lasertaistelua erikoislasit päässä.

- Yleisesti kaikkein paras leluvalikoima liikkeissä on heti marraskuussa. Joulukauppa tuntuu jatkuvasti vain aikaistuvan, ja lelukuvastojen ilmestymisen aikaan joulun tarjonta on kaikkein kattavimmin esillä.

- Ja joulukalentereistakin parhaat ostetaan varmasti ensimmäisenä, Mari Niemonen tietää.

Siirry HalpaHallin Lelumaailmaan >>

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä