Sup-laudat - Ostajan opas

Sup-laudat - Ostajan opas

Valitse sup-lauta käyttötarkoituksen mukaan

Yksi kesän parhaimpia hetkiä on mahdollisuus kokea sup-laudalla lähes tyynellä järvellä tai meren ulapalla. Suppailu on mainio tapa nauttia suomalaisesta luonnosta, mutta samalla se toimii myös monipuolisena kuntoilumuotona.

Mistä tietää millaisen sup-laudan kannattaa hankkia, kun vaihtoehtoja on todella runsaasti?
- Jos suppailee paljon ja pitkiä matkoja, kannattaa kiinnittää huomiota laudan muotoiluun ja sitä kautta vauhtiominaisuuksiin, vapaa-ajanosastolla toimiva ostaja Mari Niemonen HalpaHallista aloittaa.

Hintahaitari sup-laudoissa on hyvin laaja. HalpaHallissa laudoista suurimman osan hinta liikkuu 199 ja 300 euron välillä.
- Hinta on riippuvainen tuotteen ominaisuuksista. Kalliimmissa tuotteissa mm. koko on isompi ja sitä kautta kantavuus parempi ja painoraja isompi. Kannattaa myös selvittää ennen ostopäätöstä, kuuluuko sup-lauta -pakettiin karkuremmi vai ei.

Karkuremmi on ehdoton, jos suppailee joissa tai muutoin paikoissa, missä on yleensä kova virtaus. Käytännössä vain pienillä järvillä karkuremmiä harvoin tarvitsee.


Aloittelijalle sopiva sup-lauta

Millainen on sopiva aloittelijan lauta?
- Jos ei ole lajia harrastanut, kannattaa valita mahdollisimman leveä ja pyöristetty sup lauta. Leveys tekee laudalla liikkumisesta tukevan tuntuista.

Niemosen kokemusten mukaan lautojen tasapaino-ominaisuuksissa voi olla paljonkin eroja.
- Karkeasti voi sanoa, että leveämmät laudat ovat tasapainoisempia kuin kapeat. Kapeat mallit ovat taasen vauhdikkaampia ja ne ovat tavallaan myös ketterämpiä nopeissa käännöksissä.

 

Sup-laudan säilytys

Jos suomalaiseen kesään sattuu sadekausi tai muutoin pitää suppailusta taukoa, miten sup-lautaa kuuluu säilyttää?
- Lauta on hyvä säilyttää ilman kovaa painetta, jos sitä ei vähään aikaan käytä. Kun laudan tyhjentää ilmasta, sen voi rullata pieneen tilaan. Yleensä pakkauksissa on mukana myös säilytyskassi tai reppu sekä pumppu, joten lautaa on helppo kuljettaa mukana ja ottaa käyttöön se aina uudelleen. 

Tutustu Sup-lautavalikoimaamme.

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä