HALPAHALLI ON TARINA ROHKEUDESTA JA PÄÄTTÄVÄISYYDESTÄ

 

Halpa-Hallin ensimmäinen myymälä Kokkolassa Rantakadulla.

Esko Ylinen ponnisti köyhistä sodanjälkeisistä oloista, jossa oli pulaa sekä ruoasta että töistä. Hänen ja veljiensä lapsuudenhaaveena oli kauppa, josta saisi vähällä rahalla paljon tavaraa. Siitä pienestä ajatuksesta lähti liikkeelle HalpaHallin kaunis tarina.

HalpaHalli-ketju sai virallisesti alkunsa vuonna 1967 ja vuonna 1969 myös Kokkola sai oman HalpaHallinsa. Kokkolan toimipisteestä tuli samalla myös yhtiön pääkonttori ja se on sitä yhä.

Mutta palataanpa vielä takaisin 60-luvulle. Se oli aikaa, jolloin hinnoittelua ohjasi tiukka ohjeistus, elettiin ohjevähittäishintojen aikaa. Ohjehinnoittelu vaikeutti kauppojen välistä kilpailua, kun kaikkialla hinnat olivat samanlaisia. HalpaHalli otti riskin ja lähti taistelemaan halvempien hintojen puolesta. Muun muassa kemikaliotuotteiden ja taloustavaroiden hintaa alennettiin reilusti. Suomalaiset olivat odottaneet halvempia hintoja kauan, joten menestys oli taattu. HalpaHallista tuli suosittu myymälä ja se tapahtui nopeasti. Maine Suomen ensimmäisenä halpakauppana oli tullut jäädäkseen.

HalpaHalli vakiinnutti nopeasti paikkansa yhtenä Suomen edullisimmista ja turvallisimmista ostospaikoista. Toimintaa ohjaa yhä sama periaate: myydään jatkuvasti yleistä hintatasoa halvemmalla.

Tällä hetkellä HalpaHalli Oy työllistää jo lähes 1500 ihmistä ja siihen kuuluu 35 myymälää ympäri Suomea. Matka tähän hetkeen on vaatinut pitkäjänteistä yrittäjyyttä ja suunnattomasti rohkeutta. Mutta yksi asia on varma. Vaikka maailma ympärillä muuttuisikin: HalpaHalli myy aina halvalla.

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä