Parhaat joululahjat lapsille 2021

Parhaat joululahjat lapsille 2021
Kokosimme yhteen tämän vuoden parhaat joululahjaideat helpottaaksemme joululahjan valitsemista lapsille. Tarjontaa on runsaasti ja joululahjaostoksille kannattaakin lähteä hyvissä ajoin. Tutustu vinkkeihimme joulun 2021 toivotuimmista lahjoista.

HalpaHallin leluosaston ostaja Mari Niemosen mukaan tänä vuonna suosituimmissa joululahjaleluissa korostuvat yllätyksellisyys ja toiminnallisuus.
– Lapset pitävät erilaisista hoidettavista lemmikeistä. Esimerkiksi Pets Aliven jammaileva flamingo, sheikkaava mopsi tai flossaava laiskiainen ovat hyviä joululahjaideoita lapsille.

Radio-ohjattavat lelut ovat joululahjojen kärkikaartia vuodesta toiseen. Autoissa suosittuja malleja ovat muun muassa erilaiset drifting- ja monsteriautot.
– Tänä jouluna valikoimastamme löytyy auto, joka tekee hyppyjä jopa 60 cm ylöspäin. Pehmeät renkaat ehkäisevät, että rajumpikaan törmäys ei kolhi seinää, Niemonen vinkkaa.


Lautapelit ja palapelit toivotuimpien joululahjojen listalla

Pelien ja palapelien osuus joululahjamyynnissä on vuosi toisensa jälkeen suuri. Yhdeksi ajankohtaiseksi joululahjavinkiksi Niemonen nostaa esiin jo viime jouluna suuren suosion saavuttaneet pakohuonepelit, joiden äärellä viihtyy koko perhe.
– Pelit ja palapelit ovat suosittuja joululahjoja, koska niiden äärellä korostuu koko perheen yhdessä tekeminen, Niemonen sanoo.

Joululahjaideat 0–2-vuotiaalle

Mitä joululahjaksi vauvalle tai pienelle taaperolle? Vauvat pitävät usein värikkäistä, rapisevista, äänekkäistä ja pehmeistä leluista. Esimerkiksi pehmot ja unikaverit ovat loistavia joululahjaideoita, jotka saattavat olla lapselle tärkeitä vielä vuosikausia lahjan saamisen jälkeen.

1-vuotiaalle soveltuvia joululahjoja ovat muun muassa aktivoivat ja opettavaiset lelut. Esimerkiksi Fisher-Pricen värikkäät lelut on suunniteltu tekemään leikistä opettavaista. Lapsi oppii erottamaan lelujen avulla värejä, muotoja ja kuvioita.

Noin vuoden ikäisenä lapset viihtyvät loistavasti rakennettavien palikkatornien, palikkapurkkien tai perässä vedettävien lelujen parissa. Myös perheen pienimmille suunnattu LEGO DUPLO -rakennussarja on ilahduttava ja pitkäikäinen joululahja lapselle.

Ostajan joululahjavinkiksi yli 1-vuotiaalle nousee ABC-sarjan traktorit ja poliisiasema.
– Sarjan tuotteet on suunniteltu siten, että ne ovat turvallisia yli 1-vuotiaan leikeissä, Niemonen kertoo.

2-vuotiaalle joululahjaksi Niemonen suosittelee esimerkiksi Brion kilpa-autoja.
– Kilpa-auto on kiva lahja lapsen ensimmäiseksi joululahjaksi, koska auton ohjaaminen onnistuu helposti kauko-ohjaimen yhdellä painikkeella.

Mitä joululahjaksi 3–7-vuotiaalle?

Alle kouluikäiselle on helppo listata joululahjavinkkejä, koska tuolloin lapsi on mitä parhaimmassa leikki-iässä. Leikin tiimellyksessä lelutkin taipuvat mitä mielikuvituksellisimpiin leikkeihin. Kodin piiristä syntyy usein myös leikkeihin malli: lapsi tykkää leikeissään imuroida tai laittaa ruokaa. Parhaat joululahjat ovatkin usein kotileikkeihin sopivia leluja, työkaluja tai vaikkapa vauvan hoitoon täydellisesti sopivia Baby Born -nukkevauvoja. Baby Born -sarjan nukeista löytyy myös vuoden 2021 hahmoleikkilelu-sarjan voittaja, Baby Born Magic tyttönukke.

Varmoja valintoja lasten joululahjoiksi ovat myös suositut Barbiet, Sylvanian Families -lelut, autot tai esimerkiksi Hot Wheels -autoradat. Rakastetut Ryhmä Hau (Paw Patrol) -lelut ovat nousseet useana jouluna lasten suosituksi joululahjatoiveeksi.

Hauskoja joululahjoja lapselle ovat myös yllätyslemmikit. Suosittujen Scruffaluvs-karvapallojen rinnalle ovat tulleet hauskat RainBocorns-pehmolelut. Koskaan ei voi tietää, millainen yllättävä ja suloinen hahmo pakkauksen sisältä paljastuu.

Parhaat joululahjat 8–12-vuotiaalle

Kouluikäiselle joululahjan ideoiminen voi joskus tuntua haastavalta. Alakouluikäisenä lapsen leikkiminen vähentyy, mutta erilaiset pelit ja haastavammat toiminnalliset lelut ovat mielekkäitä joululahjoja. Parhaat joululahjat kokoavat koko kaveriporukan yhteen esimerkiksi ilmakiekko-pelin tai pöytäbiljardin ääreen.

Alakouluikäisen joululahjatoivelistalta löytyy usein erilaisia radio-ohjattavia laitteita, robotteja ja toiminnallisia leluja. Joululahjavinkiksi heppafanille voisi listata myös Schleich-eläinhahmot sekä hevostarvikkeet.

LEGOt kuuluvat niin pienempien kuin isompien lasten joululahjatoiveisiin. Esimerkiksi haastavammat LEGO® Technic -rakennussarjat koukuttavat jopa aikuisenkin lego-rakennelmien äärelle.

Lautapelit ovat takuuvarma joululahjaidea myös vanhemmille lapsille. Esimerkiksi yli 12-vuotiaille suunnatussa Tappajahai-strategiapelissä riittää jännitystä varttuneemmallekin pelaajalle.

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä