Polkupyörän keväthuolto

Polkupyörän keväthuolto

Hoida pyörän huolto itse helposti ja nopeasti HalpaHallin vinkeillä! Pyörän huoltoteline helpottaa pyörän huoltoa, mutta ilmankin pärjää mainiosti. Pyörän keväthuolto lisää pyörän käyttöikää ja turvallisia ajokilometrejä. Polkupyörän perushuollossa kannattaa suorittaa seuraavat asiat.

Pyörän pesu

Ruiskuta rasvaa liuottavaa pesuainetta pyörän ketjuihin sekä etu- että takarattaisiin. Anna vaikuttaa hetki ja harjaa ketjut puhtaiksi runsaalla vedellä. Puhdista samoilla välineillä vanteet ja niiden jarrupinnat. Rasvaisimmat paikat puhdistettuasi tee mieto pesuaineliuos astianpesuaineesta ja vedestä. Pese pyörän runko ja kaikki rasvattomat osat puhtaalla ja pehmeällä sienellä. Huuhtele runsaalla vedellä puhtaaksi. Kuivaa runko pehmeällä kankaalla.

Pyörän ketjujen voitelu

Voitele pyörän ketjut välittömästi pesun ja kuivauksen jälkeen. Tiputtele ketjuöljyä ketjun sisäpinnalle, josta se kampia pyörittäessäsi levittäytyy hyvin joka puolelle. Kun öljy on imeytynyt, pyyhi ylimääräinen öljy ketjujen pinnalta, jotta se ei sotke pyörää ja kuskia. Huomioi samalla jarruvaijereiden kunto ja ruiskuta tarvittaessa öljyä vaijereiden suojakuoriin, jotta jarru ja vaihdevaijerit liikkuvat niissä liukkaasti.

Tarkista polkupyörän renkaiden ilmanpaine

Pumppaa pyörän renkaisiin ilmaa. Ilmaa on sopivasti, kun rengas antaa pikkuisen periksi painettaessa. Varmista samalla, että renkaat ovat vielä ajokunnossa.

Pyörä huollettu

Tarkista lopuksi, että kaikki ruuvit ja mutterit ovat kunnolla kiinni ja kaikki valot ja heijastimet ovat tallella ja ehjiä. Sitten on polkupyörän huolto valmis ja pyörä on valmiina ajoon!


Polkupyörän keväthuolto onnistuu helposti ja vaivatta näillä vinkeillä!

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä