Ekoteko on helppo tehdä - Valitse pyörä kulkuvälineeksi

Ekoteko on helppo tehdä - Valitse pyörä kulkuvälineeksi

Erilaisia ympäristöystävällisiä tekoja mietittäessä pyöräily voidaan tulkita ekologiseksi ratkaisuksi moneltakin kantilta.

Valitsemalla pyöräilyn esimerkiksi muutaman kilometrin autoilun sijaan, vähennät hiilidioksidipäästöjä ja samalla parannat omaa kuntoasi. Toisin sanoen pyörä on fiksu valinta kulkuvälineeksi niin yhteiskunnan kuin henkilökohtaisen elämän kannalta. Pyöräily on lähtökohtaisesti myös edullinen liikkumismuoto.

- Isoin trendi pyöräilyssä tälläkin kaudella ovat fatbiket, ja yleensäkin erilaiset maastopyörät. Toinen iso juttu on sähköavusteisten pyörien yleistyminen ja vaihtoehtojen monipuolistuminen, sanoo pyöräkaupan asiantuntija Marko Virta HalpaHallista.

Tälle vuodelle HalpaHallin pyörävalikoimaan on tullut uutena muun muassa jopomainen legend-mallin sähköavusteinen pyörä.

Xtreme Legend EPower 24” 3-vaihdetta

 

- Tämä on selvä vaihtoehto nuorillekin mopon sijaan. Valikoimassa jatkavat maastopyörämäiset sekä ”mummotyyliset” sähköavusteiset pyörät.

Sähköavusteisella pyörällä kulkiessa pyöräilijän itsensä pitää vähän polkea, mutta valitusta tasosta riippuen pyöräilijä voi päästä vain murto-osalla siitä energiankulutuksesta, mitä normaalilla pyörällä liikuttaessa kuluisi. Etenkin ylämäissä sähkö avittaa kulkua huomattavasti.

Sähköavusteisen pyörän irrotettavan akun voi ladata kotioloissa normaalista sähköpistokkeesta muutamassa tunnissa. Yhdessä lataamisessa kuluu sähköä 1-3 sentin arvosta ja yhdellä latauksella ajaa noin 50 kilometriä.

Myös sähköpotkulautojen valikoima kasvaa. HalpaHallista löytyy tällä kaudella aiempaa enemmän myös aikuisten makuun olevia sähköpotkulautoja.

Yleisesti voi sanoa, että kuluttajat pyöräilevät vuosi vuodelta parempitasoisilla pyörillä. HalpaHallista hankittavien pyörien varustelutaso on noussut - kuluttajien toiveiden mukaisesti.

- Pyöräilystä on tullut yhä useampien liikkumismuoto läpi vuoden. Viimeiset kuukaudet ovat osoittaneet, että pyöräillä voi hyvin talvikautenakin. Esimerkiksi Fatbikella voit pyöräillä niin lumella, hiekalla kuin metsäpoluillakin.

Tunturi Tomahawk 26" Fatbike 8-vaihdetta

 

Pyörien väritys on ollut pitkään aika perinteistä, mutta Virran kokemusten mukaan joka vuodelle värivaihtoehtojen määrä kasvaa.

- Itse olen innoissani tälle kaudelle tulevasta ruusukullan väristä ns. mummopyörä-mallissa.

 

Xtreme Hilma ruusukulta 28” 1-vaihteinen hintaan 199€  

 

Tieliikennelain muutos kesäkuun alussa 2020 tuo lisää velvoitteita myös pyöräilijöille. Tuleva laki edellyttää, että hämärällä ja pimeällä ajettaessa pyöräilijällä on oltava etuvalon lisäksi myös takavalo. Liikenneturvan selvityksen mukaan vain 16 prosenttia pyöräilijöistä käyttää nykyisin takavaloa pimeällä.

 

- Tarvikepuolella takavalojen hinnat vaihtelevat kymmenen euron kummallakin puolella riippuen siitä onko malli ladattava vai pattereilla toimiva, Virta tietää.


Ladattava Xtreme etu- ja takavalo yhteishintaan 19,95€

 

Yleisesti hän neuvoo pyöräilijöitä huollattamaan pyöriä säännöllisesti.

- HalpaHallissa myytäviin pyöriin on pääsääntöisesti muutaman vuodet takuuajat, mutta esimerkiksi jo muutaman sadan kilometrin ajon jälkeen tehtävä alkuhuolto takaa, että pyörä toimii pidempään, pyörien asiantuntija vinkkaa.

 

Hän suosittelee myös pistosuojattujen renkaiden hankkimista:

- Kun ajaa paljon hiekoitetuilla reiteillä, tavallisilla renkailla ajettaessa renkaiden rikkoontumisia tapahtuu paljon. Pistosuojatut ehkäisevät terävän hiekoitussepelin tunkeutumisen renkaaseen.

Pistosuojattujen renkaiden hinnat HH:ssa ovat noin 16-30 euroa, kun normaalin renkaan saa noin kymmenellä eurolla. Eli pienellä hinnanlisäyksellä saa moninkertaisen kestävyyden.

 

 

Continental Contact+ pistosuojattu 28” ulkorengas hintaan 29,95€  

 

HUOM!

Ostajan opas auttaa pyörän valintaan ja tästä linkistä pääset oppaaseen: https://www.halpahalli.fi/polkupyoran-ostajan-opas 

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä