Sähköpyörät

Suurta suosiota kerännyt sähköpyörä on sähkömoottorilla varustettu menopeli, joka yhdistää liikunnan ja käytännöllisyyden. Tämä työmatka- ja retkipyöräilyn unelma tarjoaa helpotusta reitin jokaiselle kilometrille ja tekee pyöräilystä entistä mukavemman tavan liikkua. Sähköpolkupyörän voisi siis sanoa tarjoavan ajajilleen aina mahdollisuuden valita: Matkusta vaikka työmatka sähköavutuksen voimin ilman hikoilua, ja kotimatkalla vaihda pyöräilyn teho kuntoa kohottavaksi. Sähköpolkupyörä mullistaa käsityksesi pyöräilystä ja tarjoaa täysin uudenlaisia mahdollisuuksia, joihin tavalliset polkupyörät eivät pysty. Sähköpyöräilyä voi pitää ajan, voimien ja rahan säästämisenä, kun vertailun kohteena on esimerkiksi henkilöauto. Ympäristöystävällinen vaihtoehto lasketaan liikenteessä tavalliseksi polkupyöräksi, joten pyöräilijän on noudatettava pyöräilijän liikennesääntöjä. Huomioithan myös ennen pyörämatkasi ensimmäistä polkaisua, että olet varustanut pyöräsi kunnollisilla heijastimilla, valoilla ja itsesi ehjällä ja oikein istuvalla kypärällä. Tutustu sähköpyörävalikoimamme lisäksi myös pyöräilyn lisävarusteisiin verkkokaupan puolella, ja tilaa omasi jo tänään HalpaHallista! .

Rajaa tuotteita
Rajaa tuotteita
Rajaukset
  1. Tyhjennä kaikki Tyhjennä kaikki
loader
Tarkastele Taulukkona Listana

Näkyvillä {{paging.pageOffset}}- {{paging.lastVisibleRecordNumber}} / {{paging.total}}

Sivu
Nouseva
  1. Loading....
    {{getFormattedData(product, 'brandi')}} {{getFormattedData(product, 'name')}}
    {{getFormattedData(product, 'stock_item.stock_label')}}
    Loppu varastosta
Emme löytäneet yhtään tuotetta.
Tarkastele Taulukkona Listana

Näkyvillä {{paging.pageOffset}}- {{paging.lastVisibleRecordNumber}} / {{paging.total}}

Sivu
Nouseva

Vaivatonta kulkua tehokkailla sähköpyörillä

Aikataulun kirimisen pelastaja - sellainen on sähköpyörä parhaimmillaan. Käynnistä sähköpyörä kaasukahvasta tai nappia painamalla ja aloita matkasi kevyesti. Sähköpyörän akku aktivoituu aina vain poljettaessa ja kytkeytyy pois päältä nopeuden noustessa yli 25 km/h. Suoralla maantiellä ripeämpää menoa kaipaava pyöräilyn konkari saa nostettua vauhtinsa jopa yli 45km/h nopeuteen polkuvoiman avulla. Vauhdin yltyessä tulee kuitenkin olla erityisen tarkka ympäristöstään: jatkuva liikenteen havainnointi, liikennesääntöjen noudattaminen ja ajokelin huomioon ottaminen nousevat prioriteeteiksi. Pyörän ohjaustangossa sijaitsevasta LCD- tai LED-näytöstä pystyt helposti säätelemään moottorin tehoa omien mieltymysten ja pyöräreittien mukaan. Näytöstä seuraat myös mm. akun varaustasoa, kuljettua matkaa, lenkin kokonaismatkaa, aktiivista nopeutta ja pyörälenkin keskinopeutta.

Sähköpyörän akku, eli enintään 250W tehoinen moottori on sijoitettu huomaamattomasti pyörän takaosaan, eturenkaaseen tai runkoon. Akun sijainti vaikuttaa merkittävästi pyörän käyttösoveltuvuuteen: Eturenkaaseen kiinnitetty moottori tekee sähköpyörästä etuvetoisen, kun taas taakse asennettu akku mielletään takavetoiseksi. Etunapaan asennettu moottori sopii pyöriin, joilla ajetaan kaupungissa ja tasaisessa maastossa. Takavetoinen pyörä taas keventää polkemista ylämäissä etuvetoista paremmin ja tekee ajamisesta ennakoitavaa. Lähiaikoina yleistyneet keskelle asennetut moottorit hyödyntävät paremmin sähköpyörän vaihteita ja antavat tasaista voimaa matkoihin.

Sähköpolkupyörää etsiessä, valitse sellainen sähköavustettu pyörä, jonka kantama on pidempi mitä ajattelit tarvitsemasi, sillä akkua kuluttaa myös itsestä riippumattomat asiat. Sähköpyörän akunkesto onkin yksilöllistä jokaista matkaa kohden: maasto, kuorma ja ajotapa vaikuttavat akun riittävyyteen, kuten myös lämpötila, rengaspaine, tuuli, pyöräilijän paino ja reitin korkeusvaihtelut. Sähköpolkupyörien kantama on tyypillisesti noin 30 - 100 kilometriä, mutta joillain akuilla voit kuitenkin saavuttaa jopa yli 100 kilometrin ajomatkoja.

Sähköpyörän akkua lataat noin 4-6 tuntia, riippuen pyörän mallista. Jokainen pyörä on varustettu joko irroittettavalla tai integroidulla akulla, jota ladataan mukana tulevan johdon kautta. Kun akku kesken matkan pääsee tyhjenemään, voit jatkaa ajamista kuten tavallisella pyörällä, mutta 6 - 8 kg painava akku voi tehdä polkemisestasi hieman tavallista raskaampaa. Useimmissa sähköpyörissä on litiuminoniakku, joka kestää noin 1000 latauskertaa eli noin 2-5 vuotta, jonka jälkeen akku tulisi hävittää asianmukaisesti paikallisiin akkujen kierrätyspisteisiin. Akun vaihdon ajankohtaistuessa voit näppärästi ostaa vain uuden akun, joka soveltuu pyörääsi. Mikäli pyöräilet erityisen pitkiä pyörälenkkejä joihin akun kapasiteetti ei tahdo riittää, suosittelemme hankkimaan rinnalle vara-akun. Sähköpyörän akkua tulee säilyttää lämpimissä tiloissa, esimerkiksi kotona sisällä. Akkua olisi hyvä ladata vähintään kerran 2 kuukaudessa, jotta se säilyisi hyvänä.

Sähköpyörä - se jokaiselle sopiva kulkuväline

Sähköavusteinen polkupyörä on tyypiltään niin monipuolinen, että se sopii kaikenkokoisille ja -tasoisille pyöräilijöille. Työmatkapyöräilijöiden ja varttuneimpien ihmisen keskuudessa suosituksi nousseet sähköllä toimivat pyörät ovat kuitenkin perinteiseen pyörään verrattuna kalliimpia, joten harvoin ja erittäin lyhyitä matkoja polkevalle jokin toinen pyörä voisi olla parempi. Tutustu yksityiskohtaisesti verkkokauppamme laadukkaisiin sähköpyöriin ja muihin pyörämalleihin. Valitse HalpaHallista omille tarpeille ja toivelle sopiva kulkuväline, ja nauti pyöräilyn tuomasta ilosta!

Tärkeintä on löytää itselle sellainen sähköpyörä, jonka ominaisuuksista oikeasti hyödyt. Sähköpyöriä on nykyään saatavilla moneenkin eri käyttötarkoitukseen, mutta selvästi eniten pyöriä hankitaan kaupunkiajoon ja maastoajoon. Sähkökaupunkipyörää käytät näppärästi esimerkiksi kauppareissujen ja työmatkojen taittamiseen, sillä sen avulla pääset kohteisiin ilman, että joudut rasittamaan itseäsi liikaa. Sähkömaastopyörä taas soveltuu enemmän hankalampaan maastoon, kuten metsäreiteille ja poluille. Kevyet komponentit edesauttavat, että ajosi pysyy kevyenä ja rullaa tasaisesti myös jyrkemmissä ylämäissä. Sähkömaastopyörästä vastaava malli, sähköpyörien uusin tulokas sähköfatbike, soveltuu myöskin pienempien polkujen ja hankalamaastoisempien reittien matkaamiseen. Sähköfatbike on kuitenkin sähkömaastopyörään verrattuna vieläkin tehokkaampi ja pystyy liikkumaan sujuvasti monipuolisemmissa olosuhteissa. Kaupunkiajojen ja maastoajojen välimuotopyörä, hybridi -sähköpyörä, tarjoaa loistavan vaihtoehdon sellaisille pyöräilijöille, jotka rakastavat sekä alfaltti-, että metsäpolkuja.

Eroaako naisten sähköpyörä jotenkin miesten sähköpolkupyörästä?

Suomessa pyörämarkkinoiden valikoimiin on viime aikoina noussut unisex-mallisten pyörien rinnalle erikseen naisille ja miehille räätälöityjä pyöriä. Naisten ja miesten käyttökokemuksissa on nimittäin nähty suuri ero: unisex-pyörät ovat osalle naisista liian kankeita käyttää, minkä lisäksi niiden epäsopivat mittasuhteet tekevät pyöräilystä raskasta ja huonosti hallittavaa. Täten pyörien, kuten sähköavusteisten polkupyörienkin,  runkojen muotoiluun on tehty pieni, mutta merkittävä muutos: naisten sähköpyörissä keskirunko on usein madallettu miesten sähköpolkupyörään nähden. Tämä muutos helpottaa mm. pyörään nousemista ja ottaa huomioon naisten pyöräilyn erilaisen voimansiirroon. Tutustu verkkokaupassa helposti naisten ja miesten sähköpolkupyöriin ja niiden ominaisuuksiin.

Paras sähköpyörä on luotettava, kestävä, hyvin suunniteltu ja sen käsiteltävyys on helppoa. Sähköpolkupyörän hinta määräytyy pyörän teknisten ominaisuuksien, akun, moottorin, vaihteiden ja rungon mukaan. Kalliimmissa sähköpyörissä on paremmat tekniset ominaisuudet, kevyempi ja tehokkaampi akku, pienempi huollon tarve, tehokkaampi sähkömoottori, enemmän vaihteita, kevyempi ja tasapainoisempi runko sekä parempi ajotuntuma. HalpaHallin valikoimasta löydät esimerkiksi supersuositun Madison-pyörän, joka suunnitellaan Suomessa, ja jonka on kuvailtu olevan turvallinen, luotettava, kestävä ja käytännöllinen. Tutustu myös tunnettuihin Tunturi sähköpyöriin ihastu!

Sähköpolkupyörän säännöllinen huolto pidentää sen käyttöikää

Sähköpolkupyörät eivät vaadi monimutkaisia huoltoja. Pyörän osien kiristyksen, puhdistuksen ja rasvauksen teet helposti kotona, mutta muissa huoltoa vaativissa ongelmissa olisi syytä kääntyä osaavan pyörähuoltoliikkeen puoleen. Sähköpyörissä ketjut ja rattaat kuluvat nopeammin, kuin tavallisissa pyörissä, mutta säännöllisellä huollolla pidennät pyöräsi käyttöikää ja pidät huolta omasta turvallisuudestasi. Näillä ohjeilla huollat pyörääsi helposti kotona:

-       Pese pyörä säännöllisesti pyörän pesuaineella ja ketjut rasvanpoistajalla. Talvisin pesua suositellaan suoritettavan useammin, sillä tiesuola syövyttää ja kuluttaa pyörän osia huomattavasti enemmän kuin muut kelit.

-       Rasvaa ketjut ja rattaat niille tarkoitetulla voiteluaineella huolellisesti.

-       Kiristä pyörän komponenttien ruuveja ainakin kerran puolessa vuodessa, sillä ne löystyvät ajan ja käytön myötä.

-       Mikäli huomaat, että jarrut ovat löystyneet tai muuten poikkeavat aikaisemmasta kunnostaan, suuntaa pyörähuoltoliikkeeseen.

-       Tarkista rengaspaine molemmista renkaista ja täytä tarvittaessa.

 

Sähköpyöräsi kiittää sinua jokaisen perusteellisen huollon jälkeen - järkevää investointia on viisasta ylläpitää. Panosta pyöräilysi käyttömukavuuteen ja suuntaa HalpaHallin pyörävalikoimiin jo tänään. Perusteellisen harkinnan ja päätöksen jälkeen pääset vihdoin nauttimaan pyöräilyn tuomasta helppoudesta ja raikkaasta ulkoilusta. Edulliset sähköpyörät löydät nyt HalpaHallista! 

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä