Lasten ja nuorten pyörät

Pyöräilytaito ei katso ikää: taidon opettelun voi aloittaa niin aikuinen kuin lapsikin. Usein kuitenkin polkupyöräilyn maailma esitellään jo melko nuorena, jotta omalle lapselle voidaan tarjota aivan uusi tapa nauttia ulkoilmasta, liikunnasta ja omasta vapaudesta. Pyöräilystä voikin kehkeytyä koko perheen harrastus tai yhteisen liikkumisen kulkuneuvo, kun lapsi saa käyttöönsä ensimmäisen pyöränsä ja oppii pyöräilemään. Ennen pyörän selkään nousemista on erityisen tärkeää huomioida oma turvallisuus. Pyöräilykypärä on varusteista se tärkein, joka suojaa päätä kolhuilta ja muilta onnettomuuksilta. Tapaturmien ennaltaehkäisemiseksi muista huomioida pyörän varusteissa myös seuraavat lisäosat: pyöräkello, pyörän etu- ja takavalo, sekä mahdolliset pyörän lisäheijastimet.

Rajaa tuotteita
Rajaa tuotteita
Rajaukset
  1. Tyhjennä kaikki Tyhjennä kaikki
loader
Tarkastele Taulukkona Listana

Näkyvillä {{paging.pageOffset}}- {{paging.lastVisibleRecordNumber}} / {{paging.total}}

Sivu
Nouseva
  1. Loading....
    {{getFormattedData(product, 'brandi')}} {{getFormattedData(product, 'name')}}
    {{getFormattedData(product, 'stock_item.stock_label')}}
    Loppu varastosta
Emme löytäneet yhtään tuotetta.
Tarkastele Taulukkona Listana

Näkyvillä {{paging.pageOffset}}- {{paging.lastVisibleRecordNumber}} / {{paging.total}}

Sivu
Nouseva

Ensimmäisellä lasten polkupyörällä on merkitystä

Ensimmäiseen pyörään kohdistuu paljon erinäisiä tunteita ja muistoja: intoa, pelkoa, jännitystä, iloa, turhautumista ja onnistumisen tunnetta. Jotta lapsi oppisi pyöräilemään vaivatta ja kokemuksesta saataisiin kokonaisuudessaan onnistunut ja positiivinen, tulee lasten pyörän olla ajajalleen sopivan kokoinen ja mieluinen.

Vilkkaimmat lapset, jotka kaipaavat pyöräilyn tuomaa toimintaa jo nuorena, suositellaan lasten potkupyörää. Näille ensiaskeleensa ottaneille lapsille voidaan antaa alleen potkupyörät, joilla he harjoittavat erityisesti tasapainoaan. Täytettyään kolme, tai kun potkupyörällä kulkeminen sujuu jo ongelmitta, tulee ensimmäisen lasten pyörän hankkiminen ajankohtaiseksi. Lisäapuna ensimmäiseen pyörään voidaan asentaa runkokiinnitteinen työntötanko, jota aikuinen ohjaa. Tällöin pyöräily pysyy turvallisena, vaikka lapsi väsyisikin pidemmillä lenkeillä. Toinen pyöräilyn aloittelijoille suunnattu apuväline on apurattaat, jotka tukevat takarenkaan molempia puolia ja auttavat lasta pitämään pyörän tasapainossa ja hallinnassa.

Lastenpyörissä merkittävin ominaisuus on pyörän koko. Vanhempia voi houkuttaa suuremman pyörän osto kasvuvaraa ajatellen, mutta liian suurena pyörä aiheuttaa vain ongelmia: sen hallinta hankaloituu ja voikin pahimmassa tapauksessa johtaa ikäviin ja vaarallisiin vahinkoihin. Useimmissa lasten polkupyörissä on jo huomioitu kasvuvara, joka ilmenee ohjaustangon ja satulan korkeussäädöissä.

Lapsen pyörän koko on oikea, kun jalat ylettyvät tukevasti maahan ja lapsi saa tukevan otteen ohjaustangosta. Huomiothan, että lasten pyörän koko voi vaihdella pyörän mallin mukaan. Polkupyörän ostajan opas on hyvä apu tarkistaa lastenpyörien koot ja minkä ikäiselle pyörä sopii. Osta lasten polkupyörät helposti netistä ja lähde vaikka perheen kanssa yhteiselle pyöräretkelle heti, kun pyöräsi on toimitettu!

Laadukkaalla lasten pyörällä takaat hyvän ajomukavuuden  

Lasten pyörän pitää kestää kolhuja ja monenlaista kohtelua. Pyörän ulkonäöllä on myös lasten ja nuorten silmissä suuri merkitys. Lasten tai nuorten pyörää kannattaakin käydä paikan päällä testaamassa, jotta voidaan varmistaa lapsen ajoasento ja tukeva ote ohjaustangosta. Kun lapsi kasvaa ja tarpeet vauhdin osalta kasvavat, pyörää valittaessa kannattaa huomioida mahdollisten vaihteiden määrä, sillä ne tekevät ajamisesta vieläkin mukavampaa.

Lasten ja nuorten liikkuminen kouluun, kavereille ja harrastuksiin taittuu sujuvasti laadukkailla ja ylläpidoltaan helpoilla polkupyörillä. Pyörän toiminnot on vastattava lapsen ja nuoren kehitysastetta ja pyöräilyn taitotasoa. Nuorten pyöriin halutaan usein jalkajarrut, pyörässä kiinni oleva lukko, tukeva tavarateline ja muutama vaihde, kun taas pienten lasten pyörät ovat yleensä paljon yksinkertaisempia ja jopa vaihteettomia.

HalpaHallin valikoimassa on laajasti pyöriä kaiken ikäisille monissa eri väreissä ja malleissa. HalpaHallin omalta merkiltä Xtremeltä valitset nuorelle tyylikkään pyörän kuten Jopo-mallisen Legend Kombi -polkupyörän tai rajumpaan ajamiseen Sniper-mallisen maastopyörän. Lapsille suunnatuista pyöristä löydät koristeelliset tyttöjen polkupyörät ja sporttisen näköiset poikien polkupyörät. Perheen pienemmille on saatavilla monia erimallisia pieniä potkupyöriä, jotka ihastuttavat pirteillä väreillään. Suuntaa HalpaHalliin ja tule valitsemaan pojalle tai tyttärellesi kevyt lasten pyörä!

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä