Maastopyörät

Maastopyörä, eli MTB, on suunniteltu erityisesti monipuoliseen maastoajoon, jossa tavalliset polkupyörät eivät pärjää. Maastopyörät tunnistaa leveämmistä renkaista ja niiden voimakkaasti kuvioitujen pintojen tarjoamasta pidosta. Maastopyörät soveltuvat mainiosti ympärivuotiseen käyttöön: leveät renkaat tasaavat maaston epätasaisuuksia ja pitoa lisäävä kuviointi parantaa ajokokemusta. Täysjousitetut mallit on kehitetty tarjoamaan erinomaista suorituskykyä vaativissakin olosuhteissa. Niiden tehokas etu- ja takajousitus parantaa iskunvaimennusta, mikä vähentää ajon rasittavuutta ja parantaa hallintaa haastavilla poluilla. Maastopyörä on erinomainen valinta niin työmatkoille kuin vaativille metsäpoluillekin. Vaikka se soveltuu myös maantieajoon, parhaiten sen ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa metsässä ja poluilla. Tutustu nyt laajaan valikoimaamme, josta löytyy sekä aikuisten että nuorten maastopyörät edulliseen hintaan.

Rajaa tuotteita
Rajaa tuotteita
Rajaukset
  1. Tyhjennä kaikki Tyhjennä kaikki
loader
Tarkastele Taulukkona Listana

Näkyvillä {{paging.pageOffset}}- {{paging.lastVisibleRecordNumber}} / {{paging.total}}

Sivu
Nouseva
  1. Loading....
    {{getFormattedData(product, 'brandi')}} {{getFormattedData(product, 'name')}}
    {{getFormattedData(product, 'stock_item.stock_label')}}
    Loppu varastosta
Emme löytäneet yhtään tuotetta.
Tarkastele Taulukkona Listana

Näkyvillä {{paging.pageOffset}}- {{paging.lastVisibleRecordNumber}} / {{paging.total}}

Sivu
Nouseva

Paras maastopyörä aloittelijalle

Aloittaessasi maastopyöräilyn, oikean pyörän valinta voi vaikuttaa merkittävästi kokemukseen. Hyvässä maastopyörässä yhdistyvät käyttömukavuus, kestävyys ja edullinen hinta – näiden avulla pääset turvallisesti ja nautinnollisesti tutustumaan maastopyöräilyn maailmaan. 

Maastopolkupyörät jaotellaan pääosin etu- tai täysijoustoisiin pyöriin. Etujoustoinen on usein aloittelijoiden valinta, joka soveltuu keveydeltään ja helppohoitoisuudeltaan maaston lisäksi myös tasamaalla ajamiseen. Täysjousitettu maastopyörä taas kestää etujoustoista paremmin epätasaista polkutietä ja vauhdikkaita alamäkipainotteisia polkulasketteluja.

Hyvän maastopyörän valinnassa kokonaisuus on kuitenkin tärkein. Pyörän tulee olla käyttäjälleen miellyttävä ajaa, oikean kokoinen ja eritoten sopia käyttäjän käyttötarpeille. 

Maastopyörät eri käyttötarkoituksiin 

Valikoimastamme löydät laajan valikoiman maastopyöriä erilaisiin käyttötarkoituksiin ja ajotyyleihin. 

Cross Country (XC) pyörät on suunniteltu nopeuteen ja tehokkuuteen, ja ne soveltuvat parhaiten poluille ja maratonmatkoille. XC-pyörät ovat kevyitä, mikä tekee niistä ihanteellisen valinnan pitkille ja vaativille lenkeille.

Trail pyörät ovat monipuolisia maastopyöriä, jotka soveltuvat erinomaisesti päivittäiseen ajamiseen erilaisilla poluilla. Ne sopivat erinomaisesti pyöräilijöille, jotka nauttivat erilaisista maastoreiteistä ja haluavat yhden pyörän.

Enduro pyörät on suunniteltu kestämään vaativimmatkin maastot. Ne ovat ihanteellisia vaikeille alamäkireiteille ja kilpailukäyttöön. Nämä pyörät ovat tukevia ja vakaita, mikä tekee niistä luotettavan valinnan äärimmäisiin ajosuorituksiin.

Downhill (DH) pyörät ovat raskaimpia ja kestävimpiä maastopyöriä. Ne on suunniteltu erityisesti alamäkiajoihin ja extreme-reiteille. Niissä on 200 mm tai enemmän jousitusta, tarjoten maksimaalisen iskunvaimennuksen ja vakauden korkeilla nopeuksilla ja vaikeilla esteillä.

Fatbiket erottuvat massiivisista renkaistaan, jotka voivat olla jopa 4 tuumaa leveät. Ne tarjoavat erinomaisen pidon ja vakauden pehmeillä alustoilla kuten lumella ja hiekalla. Fatbike on loistava valinta seikkailunhaluisille pyöräilijöille, jotka haluavat kokeilla pyöräilyä vuoden ympäri eri maastoissa.

Naisten maastopyörä

Naisten maastopyörät on muotoiltu ottaen huomioon lyhyemmän ylävartalot ja pienemmät kädet, mikä tekee ohjauksesta ja hallinnasta helpompaa. Lisäksi matalampi ylityskorkeus helpottaa pyörän päälle nousemista ja siitä poistumista, lisäten turvallisuutta erityisesti teknisissä maastoissa. 

Lasten maastopyörä

Maastossa pyöräilyn voi aloittaa jo melko nuorena: sopivan kokoinen nuorten maastopyörä tekee harjoittelusta mielekästä ja innostaa kokemuksiin ja uusiin haasteisiin. 

Lasten maastopyörät ovat suunniteltu tarjoamaan turvallinen ja miellyttävä tapa tutustua maastopyöräilyyn. Kun valitset sopivaa pyörää lapselle, tärkeimpiä tekijöitä ovat pyörän koko, jousituksen laatu ja turvallisuusominaisuudet. 

Pyörän koon tulisi vastata lapsen pituutta ja jalkojen ulottuvuutta, jotta lapsi tuntee olonsa mukavaksi ja hallitsee pyörää turvallisesti. Monet valmistajat tarjoavat erikokoisia ja -tyylisiä pyöriä eri-ikäisille lapsille, varmistaen, että jokainen pieni seikkailija löytää itselleen sopivan menopelin.

Miesten maastopyörä

Miesten maastopyörät on suunniteltu kestämään vaativimpia maastoja ja tarjoamaan luotettavan kumppanin maastopyöräilyseikkailuihin. Niiden suunnittelu keskittyy kestävyyteen, suorituskykyyn ja mukavuuteen. 

Vahvat rungot, tehokas jousitus ja kestävät komponentit takaavat, että pyörä pysyy toimintakunnossa vaativissakin olosuhteissa. 

Oikea maastopyörän runkokoko parantaa ajomukavuutta

löydät maastopyörän kokotaulukon ja voit tarkistaa runkokoot eri pituisille pyöräilijöille. Valitsemalla oikean runkokoon maastopyörällesi varmistat, että ajokokemuksesi on paitsi mukava myös tehokas ja turvallinen. Maastopyörän runkokoon valinta on yksi tärkeimmistä päätöksistä pyörää hankittaessa, sillä se vaikuttaa merkittävästi pyörän hallittavuuteen, mukavuuteen ja suorituskykyyn vaihtelevissa maastoissa.

Oikean kokoinen runko auttaa säilyttämään oikean ajoasennon, mikä vähentää väsymystä ja lisää ajonautintoa. Liian suuri tai pieni runko voi johtaa ergonomisiin ongelmiin. Lisäksi, kun runkokoko on oikea, pyörä reagoi paremmin ohjaukseen ja tarjoaa parempaa kontrollia teknisissä tilanteissa.

Vanteet ja runko yhdessä määrittävät maastopyörän runkokoon: koko tulee valita pyöräilijän pituuden ja ajotyylin mukaan. 

HalpaHallin polkupyörän ostajan oppaasta löydät maastopyörän kokotaulukon ja voit tarkistaa runkokoot eri pituisille pyöräilijöille. 

Maastopyörä 26 vai 29 tuuman vanteilla?

Maastopyörien maailmassa renkaan koon valinta voi vaikuttaa merkittävästi ajokokemukseen. 26 tuuman rengaskoko sopii nuorille ja kevyeen käyttöön, kun taas jo 29 tuumainen vanne ylittää esteitä vaivatta, mutta vaatii ajajaltaan enemmän voimaa. Näiden välimuoto, 27,5 tuumainen, on monipuolinen ja suosittu koko, joka sopii lähes kaikkeen maastoon.

Maastopyörä 24 tuumaa on ihanteellinen valinta nuorille ajajille, jotka ovat valmiita tutkimaan maastoja ja kehittämään ajotaitojaan. Nämä pyörät on suunniteltu nuorten käyttäjien koon ja voiman mukaan, tarjoten oikeanlaista tukea ja turvallisuutta kasvavalle pyöräilijälle. 

Sopivan maastopyörän valinnan jälkeen on hyvä varustautua lisätiedolla, jotta saat kaiken ilon irti uudesta harrastuksestasi. Tutustu oppaaseemme ”6 vinkkiä maastopyöräilyn aloittamiseen”. Tämä opas tarjoaa arvokkaita neuvoja ja suosituksia, jotka auttavat valmistamaan sinut ensimmäisille reiteillesi. Lue vinkkimme maastopyöräilyn aloittamisesta ja aloita maastopyöräilyseikkailusi varmoin mielin!

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä