Polkupyörän renkaat

Tutustu Halpahallin laajaan rengasvalikoimaan. Meiltä löydät laadukaat vanteet ja kumit kaikkiin pyörämalleihin. Polkupyörän sisäkumit, polkupyörän ulkorenkaat, polkupyörän nastarenkaat, fatbike renkaat, ja maastopyörän renkaat kaikki vastaavat erilaisiin ajotarpeisiin ja olosuhteisiin. 

Olipa kyse sitten sujuvasta kaupunkiajosta, vaativista maastoseikkailuista tai turvallisesta talviajosta, oikeanlaiset renkaat tekevät pyöräilystä nautinnollisempaa ja turvallisempaa.

Rajaa tuotteita
Rajaa tuotteita
Rajaukset
  1. Tyhjennä kaikki Tyhjennä kaikki
loader
Tarkastele Taulukkona Listana

Näkyvillä {{paging.pageOffset}}- {{paging.lastVisibleRecordNumber}} / {{paging.total}}

Sivu
Nouseva
  1. Loading....
    {{getFormattedData(product, 'brandi')}} {{getFormattedData(product, 'name')}}
    {{getFormattedData(product, 'stock_item.stock_label')}}
    Loppu varastosta
Emme löytäneet yhtään tuotetta.
Tarkastele Taulukkona Listana

Näkyvillä {{paging.pageOffset}}- {{paging.lastVisibleRecordNumber}} / {{paging.total}}

Sivu
Nouseva

Polkupyörän renkaat – opas oikean rengaskoon valintaan

Polkupyörän rengasvalikoima on laaja ja oikean renkaan valinta voi aiheuttaa harmaita hiuksia. Valikoimastamme löydät sisä- ja ulkorenkaat erilaisiin ja eri kokoisiin pyöriin. Kaikki polkupyörän renkaat ovat ilmatäytteisiä. Polkupyörissä on yleisimmin sekä sisärengas että ulkorengas. Joistakin maastopyöristä löytyy myös tubeless-renkaat, joissa sisärengasta ei tarvita.

Tärkeää on valita oikean kokoinen polkupyörän rengas. Kapeat ja sileät pyörän renkaat rullaavat kevyesti ja parhaimmillaan ne toimivat tasaisella asfaltilla. Leveämmät ja kuvioinniltaan järeämmät maastopyörän ja fatbiken renkaat toimivat puolestaan niin hiekkateillä kuin metsäpoluilla. Pyörän renkaissa kannattaa pitää myös oikea rengaspaine, sillä rengas voi rikkoutua helpommin liian matalilla paineilla ajettaessa. 

Pyöräliikkeessä polkupyörän renkaan vaihto sujuu näppärästi, mutta pyörän renkaat on helppo opetella vaihtamaan myös itse. Pidemmillä matkoilla rengasrikkoon on syytä varautua etukäteen ja kuljettaa sisäkumea työkaluineen mukana, jotta renkaan voi tarvittaessa vaihtaa kesken ajomatkan.

Pyörän renkaiden vaihtelevat kokomerkinnät

Polkupyörän renkaissa käytetään vaihtelevia merkintätapoja, mikä saattaa aiheuttaa hämmennystä polkupyörän rengasta valittaessa. Yksi tapa on ilmoittaa koko tuumakokoina, esimerkiksi 29” x 2.2, jolloin 29 tarkoittaa ulkohalkaisijan kokoa ja jälkimmäinen luku leveyttä. ISO-standardin mukainen merkintätapa on ilmoittaa renkaan koko kahdella luvulla millimetreinä, esimerkiksi 55-622. Ensimmäinen millimetriluku kertoo renkaan leveyden ja toinen vanteen halkaisijan koon.

Toimi näin pyörän rengasta valittaessa: 

1.       Tarkista kokomerkintä pyörän nykyisestä renkaasta. Usein renkaissa on näkyvissä sekä tuumakoko että millimetrikoko.

2.       Valitse valikoimastamme samankokoinen rengas.

3.       Pyörän renkaan ei tarvitse olla täsmälleen saman levyinen kuin edellinen rengas. Kannattaa kuitenkin tarkistaa, että uusi rengas ei ole huomattavasti leveämpi tai kapeampi kuin vanha rengas, jotta se sopii pyörän vanteelle.

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä