Pumput

Hyvällä polkupyörän pumpulla pumppaat nopeasti täyteen tyhjentyneet pyörän renkaat. Jalkapumppu on helppo ja nopea käyttää, kun taas pienen pyörän pumpun saa kätevästi kiinnitettyä pyörän runkoon, jotta pumppu on aina tarpeen tullen käden ulottuvilla. Polkupyörän pumppua hankittaessa on syytä selvittää, millainen venttiili polkupyörän renkaassa on. 

Rajaa tuotteita
Rajaa tuotteita
Rajaukset
  1. Tyhjennä kaikki Tyhjennä kaikki
loader
Tarkastele Taulukkona Listana

Näkyvillä {{paging.pageOffset}}- {{paging.lastVisibleRecordNumber}} / {{paging.total}}

Sivu
Nouseva
  1. Loading....
    {{getFormattedData(product, 'brandi')}} {{getFormattedData(product, 'name')}}
    {{getFormattedData(product, 'stock_item.stock_label')}}
    Loppu varastosta
Emme löytäneet yhtään tuotetta.
Tarkastele Taulukkona Listana

Näkyvillä {{paging.pageOffset}}- {{paging.lastVisibleRecordNumber}} / {{paging.total}}

Sivu
Nouseva

Polkupyörän pumppu on pyörän omistajan ehdoton varuste

Verkkokaupan valikoimasta löytyy erilaisia polkupyörän pumppuja jokaisen tarpeisiin. Pieni pyörän pumppu on helppo kuljettaa mukana repussa, pyörän korissa tai kiinnittää pyörän runkoon. Isompi pyörän jalkapumppu on tehokkaampi ja sillä saa pyörän renkaan pumpattua täyteen käden käänteessä. Laadukkaammissa pumpuissa on usein myös mittari, josta voi tarkistaa renkaan paineet. Pyörän renkaassa on useimmiten ilmoitettu lukuina renkaan optimaalinen ilmanpaine.

Eri tyyppiset polkupyörän pumput

Polkupyörän pumppua hankittaessa on syytä selvittää, millainen venttiili polkupyörän renkaassa on. Tyypillisimmin pyörän renkaissa on kolmea erilaista venttiilityyppiä: 

●       dunlop

●       presta

●       schrader 

Polkupyöräilijöiden käytössä on useita erilaisia pumppuja, joiden valinta riippuu käyttötarkoituksesta, pyörätyypistä ja henkilökohtaisista mieltymyksistä. 

Jalkapumppu

Jalkapumppu on tehokas ja käyttäjäystävällinen vaihtoehto, erinomainen valinta kotikäyttöön. Sen vankka rakenne ja suuri ilmavirtaus mahdollistavat renkaiden nopean ja vaivattoman täyttämisen. Useimmissa jalkapumpuissa on painemittari, jonka avulla voit seurata tarkasti rengaspainetta täytön aikana.

Käsipumppu

Kompakti pyöränpumppu on välttämätön varuste matkalla. Se on suunniteltu tarjoamaan helpon ja nopean tavan lisätä ilmaa renkaisiin kesken pyöräretken. Vaikka se ei yllä samalle tehokkuustasolle kuin jalkapumppu, sen kannettavuus tekee siitä arvokkaan työkalun tien päälle.

Vinkit polkupyörän pumpun valintaan 

Käyttötarkoitus: Pohdi, tarvitsetko pumpun kotikäyttöön vai matkalle mukaan. Jalkapumppu sopii parhaiten kotikäyttöön, kun taas käsipumppu on ideaali retkille ja hätätilanteisiin.

Venttiilityyppi: Tarkista, että valitsemasi pumppu on yhteensopiva pyöräsi venttiilityypin kanssa. Useimmat pumput soveltuvat sekä Presta- että Schrader-venttiileille, mutta on hyvä varmistaa yhteensopivuus ennen ostoa.

Painekapasiteetti: Varmista, että pumppu pystyy saavuttamaan pyöräsi renkaille suositellun maksimipaineen. Jalkapumput tarjoavat yleensä suuremman painekapasiteetin kuin käsipumput.

Oikea ilmanpaine pyörän renkaisiin

Polkupyörän renkaisiin kannattaa pumpata oikea määrä ilmaa. Oikea renkaanpaine vaikuttaa ajokokemukseen ja pyörän hallintaan. Jos pyörän renkaan pumppaa täyteen, on rengas nopea ja rullaa hyvin, mutta on samalla kova ja epätasaisella pinnalla vaikeammin hallittava. Jos pyörän renkaaseen pumppaa vähemmän ilmaa eli renkaaseen jää matala ilmanpaine, joustaa rengas paremmin, mutta rullaa hitaammin. Pyörän pumppu kannattaakin ottaa muutaman viikon välein esille ja tarkistaa renkaiden oikea ilmanpaine.

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä