Jyrsimet

Maan kääntäminen voi olla kevyttä ja mukavaakin hommaa - nimittäin puutarhajyrsimen avulla! Tämä helpotusta ja keveyttä tuova vaihtoehto maan myöhintään ja kääntämiseen tuo yhtälailla maa-alueelle optimaaliset kasvualustaolosuhteet kuin käsikäyttöinenkin työkalu. Kääntökoneella takaat upean kasvukunnon kukkapenkeillesi, kasvimaallesi tai jopa isommille viljelysalueille. Mikäli käyttökohteesi keskittyy vahvemmin nurmikon pelkkään ylläpitoon, suosittelemme katsomaan valikoimaa nurmikon ilmaajien osalta. Käy valitsemassa omalle maallesi sopiva laite Halpa Hallin valikoimasta ja nauti kevyemmästä työskentelystä.

Rajaa tuotteita
Rajaa tuotteita
Rajaukset
  1. Tyhjennä kaikki Tyhjennä kaikki
loader
Tarkastele Taulukkona Listana

Näkyvillä {{paging.pageOffset}}- {{paging.lastVisibleRecordNumber}} / {{paging.total}}

Sivu
Nouseva
  1. Loading....
    {{getFormattedData(product, 'brandi')}} {{getFormattedData(product, 'name')}}
    {{getFormattedData(product, 'stock_item.stock_label')}}
    Loppu varastosta
Emme löytäneet yhtään tuotetta.
Tarkastele Taulukkona Listana

Näkyvillä {{paging.pageOffset}}- {{paging.lastVisibleRecordNumber}} / {{paging.total}}

Sivu
Nouseva

Puutarhajyrsimestä moneksi

Maan murentaminen, rikkakasvien poistaminen ja maan ilmanvaihdon parantaminen ovat kaikki etuja, joita puutarhajyrsin toteuttaa valmistellessaan maaperää istutusta tai kylvöä varten. Maanmuokkauskoneen käyttökohteina ovatkin lähinnä kasvimaat ja muut kasvualustat. Aikaa ja vaivaa tehokkaasti säästävä puutarhajyrsin tunnetaan myös termein peltojyrsin, nurmikkojyrsin ja kelajyrsin.

Viljelysaluetta et siis tarvitse hankkiaksesi jyrsimen, koska samalla periaatteella myös nurmikon kunnostaminen ja uusiminen tulee toteuttaa. Maan murentaminen parantaa rakennetta ja mahdollistaa juurille paremman kasvun. Lisäksi puutarhajyrsintä voi käyttää apuna sekoittaessa lannoitetta, kompostia tai muita maaperälle tarkoitettuja ravinteita. Hyvinvoiva maaperä edistää kasvien ravinteiden saantia ja mahdollistaa puutarhan täyden loiston.

Tehokas maanmuokkaus jyrsin tarjoaa korvaamatonta apua pihahommiin

Vaikka jyrsimien kokoluokat ja tehokkuudet eroavatkin eri mallien välillä, on käyttömekanismi aina samanlainen: laitteessa pyörivät terät leikkaavat ja sekoittavat maan. Ostovalintaa tehdessä vertaile eri mallien työleveyttä ja muokkauskapasiteettia eli sitä, kuinka leveälle ja syvälle jyrsin ulottuu. Laitteissa tehokkuus yleensä heijastuu myös kokoon: pienemmän ja kevyemmän puutarhajyrsimen tehokkuus on usein matalempaa kuin suurimoottoristen. 

Käyttömukavuuksiin lueteltavia ominaisuuksia jyrsimissä ovat mm. pyörien koko ja ohjaustangon korkeus. Esimerkiksi pieni puutarhajyrsin omaa pienikokoisen renkaan, joten sen liikuteltavuus eri maastoissa on verrattaessa kömpelömpää kuin suuren renkaan omaava laite. Useiden mallien ohjaustangoissa on korkeudensäädin, jota säätämällä laitteen käyttäjä saa itselleen ergonomisen työasennon. Muutamissa maanmuokkauskonemallieissa on jopa taittomahdollisuuskin - tämä helpottaa laitteen kuljettamisen ja varastoimisen. 

Nurmikosta uudenveroinen pystyleikkurin avulla

Mikäli nurmialueelle ilmenee sammalta, kertoo se maan tiivistyneestä kasvualustasta ja happoitumisesta. Tämä sammaloitunut nurmikko huolletaan ilmaajan, eli pystyleikkurin avulla. Nurmikon uuteen loistoonsa herättävä sammaleenpoistaja antaa maaperälle ja juurille kaivattua happea ja edistää veden ja ravinteiden imeytymistä. Talikon voikin tämän hankinnan jälkeen jättää varastotiloihin, sillä työnnettävä ilmaaja poistaa sammaleen kevyesti ja nopeasti. Nurmialueille suunniteltu ilmaaja on valintasi, mikäli haluat kunnostaa nurmikkosi pois sammaleista ja irtojuurista. Puutarhajyrsimen puoleen kannattaa taas nojautua silloin, kun pihatyön kohteena on maan kääntäminen istutusta tai kylvämistä varten. Tutustu ja vertaile Halpa Hallin valikoiman malleja verkossa, ja tilaa kotiovellesi tarvettasi vastaavat työvälineet. Kunnosta pihasi kesäkuntoon Halpa Hallin avulla - meiltä löydät kaikki pihasi kohennukseen vaadittavat tarvikkeet ja vinkit!

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä