Vesipumput

Painavat vesiämpärit ja tyhjennystä vaativat laajat vesikertymät voivat olla pihatöiden piina. Vesipumput onneksi pelastavat tällaisissa tilanteissa ja tarjoavat pihaan ja puutarhaan helppoa kunnossapitoapua. Oli kyseessä sitten kylpytynnyrin tyhjennystä, kaivoveden kuljettamista tai käyttöveden nostamista, on jokaiselle toiminnalle oma kätevä pumppunsa. Ostotarpeen valitsemisen helpottamiseksi listasimme ylös tämän hetken markkinoiden eri vesipumppumallien käyttökohteita ja -hyötyjä. Lue vinkkimme, ihastu helppouteen ja tilaa omaa pihaasi varten uusi vesipumppu Halpa Hallista!

Rajaa tuotteita
Rajaa tuotteita
Rajaukset
  1. Tyhjennä kaikki Tyhjennä kaikki
loader
Tarkastele Taulukkona Listana

Näkyvillä {{paging.pageOffset}}- {{paging.lastVisibleRecordNumber}} / {{paging.total}}

Sivu
Nouseva
  1. Loading....
    {{getFormattedData(product, 'brandi')}} {{getFormattedData(product, 'name')}}
    {{getFormattedData(product, 'stock_item.stock_label')}}
    Loppu varastosta
Emme löytäneet yhtään tuotetta.
Tarkastele Taulukkona Listana

Näkyvillä {{paging.pageOffset}}- {{paging.lastVisibleRecordNumber}} / {{paging.total}}

Sivu
Nouseva

Uppopumppu tehokkaaseen tyhjentämiseen

Veden siirtämiseen soveltuva uppopumppu poistaa vettä paikoista, joihin sitä ei kaivata. Tämä vesivahingon pienentäjä tyhjentää mm. uima-altaita, suihkulähteitä ja kaivoja. Monet hyödyntävät uppopumppua myös runsaiden sateiden aikaan - tulvimaan päässeet sadevedet poistuvat pumpulla nopeasti kellareista ja pihamaalla olevista montuista. 

Miten uppopumppu sitten käytännössä toimii? Pumpun toiminta perustuu veden imuun ja ulossyöttöön - laite imee ympärillä olevan veden omaan säiliöönsä, josta se pumppaa kerätyn veden letkua pitkin toiseen kohteeseen. Mallien välillä on kuitenki eroja: uppopumppu likavedelle on suunniteltu pumppaamaan tehokkaasti suuremman raekoon hiukkasia, kun taas uppopumppu puhtaalle vedelle soveltuu paremmin pienempiin ja tarkuutta vaativiin tyhjentämisiin. Raekoko määrittää sen, kuinka isoa tavaraa pumppu pystyy käsittelemään ja suodattamaan lävitseen. Vaikka lähes kaikissa uppopumpuissa onkin uimurikytkin, joka automaattisesti sammuttaa pumpun veden alskiessa määrätyn tason alle, on syytä pitää silmällä pumppua ettei se käy kuivana. Kuivakäynti voi vahingoittaa tuotteen moottoria. 

Pieni uppopumppu on kätevä hätävara 

Rankkasateiden aiheuttaessa tulvaa, voivat kellarilliset omakotitalot olla pulassa. Talon omistajalta vaaditaan tällöin nopeita toimia, jotta mittavilta vesivahinkotuhoilta vältytään. Osa talouksista hankkivatkin tätä riskialtista tilannetta varten pienen uppopumpun hätävaraksi kotiinsa. Useasti taloudet hyötykäyttävät tätä tehokasta uppopumppua säännöllisesti myös muihin piha-alueiden ylläpitoihin tai mökillä puhtaan juomaveden pumppaamiseen.

Hyvä pumppu on ominaisuuksiltaan aina omaan tarpeeseen soveltuva. Käy tutustumassa tarkemmin uppopumppuvalikoimaan Halpa Hallin verkkokaupassa, ja vertaile tuotteita kattavien tuotekuvausten kautta! Meiltä löydät puhtaalle ja likavedelle soveltuvat pumput useassa koossa ja teholuokassa.

Vesiautomaatti yhdistää uppopumpun ja vesihuoltojärjestelmän

Vesiautomaatti on oikea apuväline paikoille, joissa veden saatavuus ei ole varmaa. Tuotteen suosituiksi käyttökohteiksi ovat nousseet mm. kesämökit, joissa vesihuoltojärjestelmiä ei ole asennettu. Tämä erittäin käteväksi osoittautunut itseään säätelevä automaattinen vesipumppu takaa tasaisen vedenpaineen ja saatavuuden ilman manuaalista valvontaa. Järvestä tai kaivosta vetensä ottavan automaatin toiminta perustuu imuletkuun ja sen käyttöön soveltuukin vain puhdas vesi.

Vesiautomaatti säätää itse veden pumppausta tarpeen mukaan: sen sisäänrakennettu paineanturi havaitsee vedenpaineen muutokset järjestelmässä automaattisesti. Kun vedenpaine laskee alle tietyn pisteen, automaatti käynnistyy pumppaamaan lisää vettä. Kun vedenpaineessa saavutetaan haluttu taso, pysäyttää vesiautomaatti pumpun.

Mistä tiedän valita itselleni oikeanlaisen painevesiautomaatin?

Tehokkaan ja tarkoitustaan palvelevan vesiautomaatin valintaan vaikuttavat laitteen imusyvyys, nostokorkeus, sekä tuotteen kapasiteetti. Nämä ovat tärkeitä määreitä juuri kaivosta tai järvestä vettä otettaessa, jotta pumppu jaksaa nostaa veden eteenpäin pumpattavaksi. Imusyvyys kertoo sen, kuinka paljon pumppua alempaa laite pystyy imemään vettä itsenäisesti, kun taas nostokorkeus ilmaisee pumpun pystysuuntaisen nostovoiman metreinä. Kapasiteetin määreenä ilmoitetaan litra tuntia kohden, eli teoreettinen arvio siitä, paljonko pumppu pystyy tunnin aikana paineistamaan vettä. Kun pidät huolen siitä, että valitsemassasi laitteessa on käyttöäsi vaativat kriteerit, pysyy tuote pitkäikäisenä.

Apua puutarhan hoitoon puutarhapumpulla

Pihan kasteluun suunnattu puutarhapumppu tuo puutarhan ylläpitoon helppoutta, mikäli kunnon kastelujärjestelmää ei ole. Lähimmistä vesilähteistä nostava kastelupumppu johtaa veden halutulle kastelupaikalle ja keventää näin veden kannon taakkaa. Isoissa pihatalouksissa suosiota kasvattanutta puutarhan vesipumppua voidaan myös hyödyntää vaikka kasvihuoneessa, käyttöveden siirrossa ja jopa uima-altaan veden siirtämisessä! Nopeuta omaa työosuutta, ja suuntaa Halpa Hallin verkkokauppaan selaamaan vesipumppujen valikoimaa.

Puutarhapumppu monimuotoiseen käyttöön

Tehokas vesipumppu taipuu moneen – kukkapenkin kastelu, suuremman nurmikkopinta-alan kastelu, sekä auton, moottoripyörän, puutarhakalusteiden ja terassin pesu onnistuvat kaikki yhdellä välineellä. Aktiiviseen käyttöön on hyvä hankkia kerralla mahdollisimman tehokas puutarhapumppu, joka kestää vuodesta toiseen. Huomioithan, että pumppujen käyttötehot vaihtelevat laitekohtaisesti. Kooltaan pienemmät pumput tahtovat olla tehoiltaan pienempiä, kuin isot vesipumput.

Kun puutarhan ja pihan kastelujärjestelmä toimii, kukoistaa oman pihan nurmialueet ja kukkaistutukset. Säästä voimasi ja anna kunnon uppo- tai kastelupumpun hoitaa työt puolestasi! Vertaile Halpa Hallin valikoiman laadukkaiden tuotemerkkien antia ja lisää ostoslistallesi pihan paras apuväline.

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä